Sudan’dan işbirliği ziyareti

Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden Büyükelçi Dr. Yousif A. T. Elkordofani Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’ı ziyaret etti.

Sudan’dan işbirliği ziyareti
Yayınlanma:
Güncelleme:

ORHAN AKSAKAL

Sudan Büyükelçiliği’nden gelen heyette beraberinde Birinci Müsteşar-Misyon Şefi Yardımcısı Mohamed Elbahi ve Ekonomi Bölümü’nden Naz Bayraktar katılım sağlamıştır. Görüşme esnasında Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara yatırım ortamı hakkında Yatırım Destek Ofisi olarak sunum gerçekleştirilmiştir. Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Elkordofani toplantı esnasında Sudan’da düzenlenmesi planlanan ekonomi ve yatırım forumları, B2B görüşmeleri ve fuarlar hakkında detaylı bilgi vererek Türkiye ve özellikle Ankara yatırım ortamının firmalar eşliğinde tanıtılması yönüyle ikili işbirliklerine açık olduklarını belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Şayık’ta Ankara’da bulunan firmaların dış ticaret kapasitesinin geliştirilmesi yönüyle sektörel olarak Büyükelçilik tarafından belirlenen alanlarda ikili iş görüşmeleri ve saha ziyaretlerinin düzenlenmesi yönüyle Ajans olarak destek verebileceklerini belirtti. Ayrıca Ankara’da okuyan yabancı üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen dış ticaret eğitimlerinden bahsedilmiş ve iki ülke arasında kültürel bağların yanında ekonomik bağların da güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen dış ticaret eğitimlerinin önemine de vurgu yapılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.