Tozla mücadele semineri gerçekleştirildi

İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı tarafından işyerlerinde tozdan kaynaklı ortaya çıkabilecek risklerin önlenebilmesi amacıyla seminer yapıldı.

Tozla mücadele semineri gerçekleştirildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

HALİL METİN

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren işyerlerinde; çalışanların yaptıkları işlerden dolayı toz maruziyetinin olabileceği işyerlerinde uygulanacak usul ve esasları belirleyen Tozla Mücadele Yönetmeliği gereği çalışma hayatında tozla ilgili konularda ihtiyaç ve öncelikleri belirleyerek teknik ve tıbbi açıdan görüş ve öneri hazırlama çalışmalarını yürütmek üzere teşekkül ettirilen ve yılda iki kere toplanan Tozla Mücadele Komisyonu, 2018 yılındaki ilk toplantısını Bakanlığın Ankara’daki Reşat Moralı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İkincisi gerçekleştirilen Tozla Mücadele Toplantısı İş Sağlığı ve Güvenliği  Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız başkanlığında yapıldı.

tozla-mucadele-1.jpg

 

 

ÜST DÜZEY KATILIM

Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Eti Maden İşletmeleri, Türkiye Kömür İşletmeleri, Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri, TÜRK-İŞ, TİSK, ÇEİS, İNTES, İMUD, EÜAŞ Genel Müdürlüğü, HİSAM, Orman Genel Müdürlüğü, MTA gibi kurumların temsilcileri katıldı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Yapılan sunumların ardından Genel Müdür Yardımcısı Yıldız tarafından komisyon üyelerine söz verilip çalışmaları hakkında bilgi alınarak karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantı sonunda Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı’nın 3.1 maddesi gereği Tozla Mücadele Yönetmeliği’nin revize edilmesi amacıyla çalışma grubu oluşturulmasına ve Yönetmelik Taslağı’nın bir sonraki toplantıda değerlendirilmesine, 6.3 maddesi ile ilgili İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce oluşturulacak çalışma grubu tarafından rapor hazırlanmasına karar verildi.
 

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.