Tren Garı Metrosu belirsizliğini koruyor

Açıldığı günden itibaren taşıdığı yolcu kapasitesi ve Keçiören trafiğine katkısı ile vatandaşa can suyu olan Keçiören Metrosunun Tren Garı ayağı ne zaman açılacağı Ankaralılar tarafından merak konusu oldu.

Tren Garı Metrosu belirsizliğini koruyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ORHUN YILDIZ

Geçtiğimiz iki yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete giren ve girdiği günden itibaren vatandaşa sağladığı kolaylıkla trafiği rahatlatan Keçiören metrosunun devamı niteliğinde bir ucu olan, Tren Garı istasyonunun devreye girmemesi vatandaşı canından bezdirdi. Keçiören’den başlayıp Atatürk Kültür Merkezi’nde son bulan metronun Tren Garına gitmek isteyen vatandaşlar için adeta çile oluyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ise duruma isyan ederek “ Bundan iki yıl önce açılan metromuz işleyişi ile on numara. Keçiören’den, Atatürk Kültür merkezine 10 dakikada gidebiliyoruz ama Tren Garı’na gitmek istediğimizde ise ulaşımımız çileye dönüyor. Yetkililerin bu duruma biran önce el atması lazım” dedi.

NE ZAMAN AÇILACAĞI BELLİ DEĞİL

Ankara EGO internet sitesinden yapılan açıklamada ise “Ulaştırma Bakanlığınca AKM istasyonundan itibaren TCDD Hızlı Tren Garı üzerinden Kızılay’a bağlanmasıyla ilgili ihale (3,3 km hat, 3 istasyon) çalışmaları devam etmektedir” ifadeleri kullanılırken kesin bir tarihin verilmemesi Keçiören Metrosu gibi uzun soluklu bir çalışma sonucunda mı açılacağı düşünmelere neden oldu.

treni-gari-metrosu-11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.