"Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği konusunda büyük eksiklikler var"

Türkiye Barolar Birliği Emek Komisyonu tarafından düzenlenen “İnşaat Sektöründe Son Dönem İşçi Hareketleri Nedenleri ve Hak İhlalleri” konulu toplantı Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.

"Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği konusunda büyük eksiklikler var"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Emek Komisyonu tarafından düzenlenen “İnşaat Sektöründe Son Dönem İşçi Hareketleri Nedenleri ve Hak İhlalleri” konulu toplantı Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi. Oturum Başkanlığını TBB Başkan Yardımcısı ve TBB Emek Komisyonu Koordinatör Üyesi Av. Hüseyin Özbek’in yaptığı toplantıda, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Gürkan Emre Gürcanlı, Sendika Uzmanı Onur Bakır ve Araştırmacı Doç. Dr. Hakan Koçak konuyu derinlemesine ele aldı.

feyzioglu-22.jpg

BÜYÜK EKSİKLER VAR

Toplantının açılışını TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptı. Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği konusunda büyük eksiklikler olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Eğitimsizlik de başka bir konu. Diğer taraftan büyük projelerin bir an önce yetişmesi için baskı var. Bu hızlandırma işçinin canına mal oluyor” diye konuştu. İstanbul Havaalanı inşaatında yaşanan işçi ölümlerine değinen Feyzioğlu şöyle devam etti, “İstanbul Havaalanı inşaatında 30 işçi öldü. 70 ölmedi dendiğinde tüylerim diken diken oluyor. Yılda birkaç işçi ölümünden konuşursak buna kaza diyebiliriz. Ancak bu cinayettir. Hiçbir proje insan hayatı pahasına yürütülmez. Bunlar kabul edilebilir ölümler değildir” dedi. “İşçi hareketlerinin arkasına etiket takmak yerine bu işçiler neden rahatsız diye yaklaşmakta fayda vardır” diyen Feyzioğlu konuşmasında, sendikalardaki denetim ve bilinçlendirme eksiğine de dikkat çekti.

“İnşaat Sektöründe Son Dönem İşçi Hareketleri Nedenleri Ve Hak İhlalleri” Konulu Toplantı Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.