Ufuk'tan Bulgaristan’a çıkarma

Etimesgut Ufuk Arslan Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Erasmus projeleri kapsamında çalışmaya devam ediyor.

Ufuk'tan Bulgaristan’a çıkarma
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etimesgut Ufuk Arslan Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Erasmus projeleri kapsamında çalışmaya devam ediyor. 2018’de başlayan Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’nin ortaklığı ile devam eden  “The More You Know, The More You Love” (Ne Kadar Tanırsan O Kadar Seversin) isimli proje 2020’de sona erecek. 10 öğrenci 4 öğretmen; Proje iletişim kişisi Asuman Bayram, Edebiyat Öğretmeni Şule Yıldırım, Coğrafya Öğretmeni Saffet Gebeş ve Müzik Öğretmeni Sezin Nur Eskiadam eşliğinde 17-23 Mart tarihleri arasında Bulgaristan’ın Popovo şehrinde projenin ikinci hareketliliğini gerçekleştirdiler.

ETKİNLİKLERE KATILDILAR

Projeye katılan ülkelerin öğrencileri ve öğretmenleri Bulgaristan’ın Popovo şehrinde Hristo Botev Lisesinde etkinlikler gerçekleştirerek birbirlerinin kültürlerini tanıma fırsatı buldular. Projenin konusu gereği ortak ülkeler kendi ülkelerinde “İnsan Hakları” konusunda sunumlar yaparak farklılıklara saygı duyulması gerektiğine dikkat çektiler. İki ülke öğrencileri drama etkinlikleriyle öğrenciler dil becerilerini geliştirirken, insan hakları konusuna şiirle dikkat çekerek örnek oldular.

ÖĞRENCİLER TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

Proje kapsamında Popovo’da buluşan ortak ülkelerin öğrencileri ülkenin tarihi yerlerini gezerek Bulgaristan hakkında bilgi edindiler. Bir hafta süren etkinliklerin sonunda öğrencilere ve öğretmenlere ev sahibi okul tarafında katılım sertifikaları verildi. Bir hafta süresince aile yanında kalan öğrenciler ayrılırken duygulu anlar yaşadılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.