Uluslararası öğrenciler akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı

MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin ikinci sertifika töreni Ankara Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleştirildi.

Uluslararası öğrenciler akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER ORHAN AKSAKAL

MÜSİAD Ankara, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı ve Genç MÜSİAD Ankara işbirliğinde düzenlenen MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin ikinci sertifika töreni Ankara Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleştirildi. Büyük bir coşkunun yaşandığı programa siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve öğrenciler yoğun bir katılım gösterdi.

Programda konuşan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen yıl uluslararası öğrencilerin sayısında belirgin bir artış görüldüğünü ifade ederek, “Ülkemiz, son yıllarda uluslararası öğrenciler için lisans ve lisansüstü eğitimde adeta bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Uluslararası öğrenci kardeşlerimizin eğitimleri için ülkemizi seçmeleri bizleri son derece mutlu ediyor. Şu an ülkemizde okuyan 118 bine yakın, Ankara’da ise 14 bin civarında uluslararası öğrencimiz var. Diğer ülkelerin olduğu gibi bizimde güçlü bir diplomasinin yanında, iyi yetişmiş işgücüne ve yurt dışında güçlü sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilere ihtiyacımız var” dedi.

MUHABBETİ TİCARET DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

Programa katılan AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu konuşmasına “Yeni Türkiye’nin güzel bir projesinde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” diyerek başladı. Gündoğdu, “Konuşmaların içeriği ve bu projenin hayata geçirilmesi amacı, ben de ekonomi ve demokrasi ilişkisini çağrıştırdı. Bugün ithalat ve ihracatın derinleşmesi, ticaret hacminin genişletilmesi elbetteki önemli. Ancak muhabbetin ticarete dökülmesi, kardeşimizde olanın bize, bizde olanın kardeşimize verilmesi çok daha önemli, çok daha değerlidir” diyerek sözlerini sonlandırdı. Program müzik şöleniyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.