Uslan: Biz merhamet toplumuyuz

Gazi Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Yemen’deki iç savaş nedeniyle yaşanan insanlık dramına dikkat çekiyor

Uslan: Biz merhamet toplumuyuz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gazi Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğunun Yemen’deki iç savaş nedeniyle yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlediği “Yemen: Bir İnsanlık Krizi” adlı program Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy, Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, öğretim üyeleri, Gazi Üniversitesi Genç YYD Topluluğu üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

BİZDE ZULÜM OLMAZ

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan konuşmasında Yemen’de insani yardıma muhtaç olanlara destek verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bizler yeryüzünde rahmet toplumunu inşa etmiş bir medeniyetin çocuklarıyız. Biz merhamet toplumuyuz ve bizde zulüm bulunmaz” dedi. Çanakkale Savaşı’nda yaşananlardan da örnekler veren Rektörümüz Uslan, yaralı Anzak askerlerine Mehmetçiklerin yardım ettiğini ve bu durumun Çanakkale’de anıtlaştırıldığını ifade etti. Prof. Dr. İbrahim Uslan, Yeryüzü Doktorları ile Kızılay’ın destekçisi olduğunu vurguladı. Rektörümüz Uslan, bu etkinliği düzenleyerek farkındalık oluşmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ederek” sözlerini noktaladı.

MAZLUMLARIN UMUDUYUZ

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy da konuşmasında, “Yemen’in sadece bugün değil geçmişte de savaşlar nedeniyle çok zor günler geçirdiğine işaret ederek, “Mazlumları sahiplenmenin çıkış noktası Türkiye’dir. Ülkemiz geçmişten bugüne mazlumların umudu olmuştur. Türkler tarih boyunca zalimlere karşı mazlumları savunmuştur” diye konuştu.

YEMEN DEVLETİ ÇÖKTÜ

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık İta yaptığı konuşmada, “İç savaş sebebiyle Yemen’de devletin çöktüğünü ve bu ülkenin dünya üzerinde en fakir üç ülkeden biri olduğuna işaret etti. Yemen’de insanlık dramının yaşandığının altını çizen Kınık, Yemen’de ilaç, gıda ile temiz suyun olmadığını insanların açlık ve hastalıktan yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Kınık, Birleşmiş Milletlerin hazırladığı rapora göre ülke nüfusunun yüzde 80’inin yardıma muhtaç olduğu bilgisini vererek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ülkede her 10 dakikada bir çocuk yaşamını kaybediyor. Ülke genelinde 14 milyon kişi açlıkla karşı karşıya. Yemen’de son üç yıllık süreçte 30 bine yakın insan ölürken yarım milyona yakın insan da savaş nedeniyle yaralandı. Kızılay, Yemen için her türlü yardımı yapmaya zor şartlar altında devam ediyor. Genç Yeryüzü Doktorları da ülkede tıbbi bakıma ihtiyaç duyan insanlara yardım etmeye devam ediyor. Yemen’de yaşanan insanlık dramı için herkesi bağış yapmaya davet ediyoruz”  ifadelerini kullandı.Programın sonunda Rektör Prof. Dr. İbrahim Uslan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık’a gümüş işleme telkâri hediye etti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy ile Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu ise birer plaket takdim etti.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.