Yetenekli gençler sektöre kazandırılacak

5G Vadisi taraftarlarının imzasını taşıyan 5G ve Ötesi burslu yüksek lisans programı yeni nesil haberleşme teknolojileri ve dijital dönüşüm konularında çalışacak nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyor.

Yetenekli gençler sektöre kazandırılacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı Mütabakat Zaptı 5G Vadisi tarafları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone arasında imzalandı.

ÜÇ ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ YAPTI

5G Vadisi taraftarlarının imzasını taşıyan 5G ve Ötesi burslu yüksek lisans programı yeni nesil haberleşme teknolojileri ve dijital dönüşüm konularında çalışacak nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyor. Bu mutabakat ile bilgi, iletişim ve haberleşme teknolojilerinde Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesiller, 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Programı’na katılan Hacettepe Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yetiştirilecek.

EĞİTİM DESTEĞİNDEN YARARLANACAKLAR

5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı çerçevesinde, eğitim desteğinden yararlanacak nitelikli insan kaynağının, ülkemiz ile dünya pazarlarında yer alacak yerli ve milli katma değeri yüksek ürün ve teknolojilerin geliştirilmesinde kritik rol oynaması öngörülüyor. Ayrıca, program kapsamında desteklenecek öğrencilerin, ileri iletişim teknolojileri üzerine sürdürülebilir yetkinlik oluşturması ve yapacakları tez çalışmalarıyla patentler, projeler ve makaleler gibi çok çeşitli formlarda çıktılar üretmesi hedefleniyor. Hazırlık süreci tamamlanan bu değerli program üniversitemizde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından planlanıp yönetilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.