Yıldırım Kaya: Belediye müdahale etmemiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 5 işçinin hayatını kaybettiği Ankara mobilyacılar sitesinde incelemelerde bulundu. 

Yıldırım Kaya: Belediye müdahale etmemiş
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 5 işçinin hayatını kaybettiği Ankara mobilyacılar sitesinde incelemelerde bulundu.  Hayatını kaybeden işçilere rahmet, yaralı kurtulanlara acil şifalar dileyen Kaya, belediyeyi eleştirerek, “Yangın yolları kapatılarak binalara ilave edilmiş, ancak belediyenin hiçbir müdahalesi olmamış” dedi.

Kaya, “Önceki gün akşam yangın yerinde yaptığımız incelemelerde binaların birbirine bitişik olduğunu, yangın merdivenlerinin olmadığını, yangın yollarının da kapatılarak binalara ilave edildiğini gördük. Yangın anında kaçacak tek bir yer olmadığı gibi, itfaiyenin de ulaşması neredeyse imkansız” ifadelerini kullandı.

patsi.jpg

Ankara Siteler Mobilyacılar Organize Sanayi Sitesinin, artık gelişen teknolojiye cevap verecek durumda olmadığını da söyleyen Kaya, “Yeni bir organize sanayi sitesine ihtiyaç var. Esnafın bunu gerçekleştirme gücü de yok. Sorunun çözümü için devletten destek bekliyorlar.” dedi. Yangın yerindeki incelemelere, CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, Ankara Milletvekili Murat Emir, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Ankara İl Yöneticisi Faruk Tunçbilek ve Genel Başkan Danışmanı Metin Karaca da katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması: Değerli Basın Emekçileri; Ankara mobilyacılar sitesinde 4 katlı bir mobilya fabrikasında çıkan yangında Suriye uyruklu 5 işçi dumandan etkilenerek hayatını kaybetti, 8 işçi de yaralandı. Öncelikle hayatını kaybeden işçilere rahmet, yaralı kurtulanlara acil şifalar diliyorum. Önceki gün akşam yangın yerinde yaptığımız incelemelerde binaların birbirine bitişik olduğunu, yangın merdivenlerinin olmadığını, yangın yollarının da kapatılarak binalara ilave edildiğini gördük. Yangın anında kaçacak tek bir yer olmadığı gibi, itfaiyenin de ulaşması neredeyse imkansız…

dua.jpg

Siteler terk edilmiş bir harabe görünümünde,  belediyenin yeterli hizmet götürmediği, gerekli denetimleri yapmadığı ilk bakışta anlaşılıyor. Giriş katlarda olması gereken imalathanelerin üst katlarda da olduğu görülüyor. Yangın yolları kapatılarak binalara ilave edilmiş, ancak belediyenin hiçbir müdahalesi olmamış. Esnaf, artık dikey binalardan yatay binalara geçilmesi gerektiğini, bunun hem güvenlik, hem insan sağlığı hem de yeni üretim ve makine parkı için daha uygun olacağını söylüyor.  

Ankara Siteler Mobilyacılar Organize Sanayi Sitesi artık gelişen teknolojiye cevap verecek durumda değil. Yeni bir organize sanayi sitesine ihtiyaç var. Ancak esnafın bunu gerçekleştirme gücü yok. Sorunun çözümü için devletten destek bekliyor. Siteler esnafı çok zor durumda, herkesi gelecek kaygısı sarmış,  mal alamadıklarını söylüyorlar “Ne olacak bizim halimiz” diyorlar. Esnafımızın çok zor durumda olduğunu biliyoruz. Sorunların çözümü için hep destek olduk, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.