Yöresel ve tarihi yemekler Gastro Ankara’da hayat buldu

Yöresel ve tarihi yemekler Gastro Ankara’da hayat buldu

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği’nce (BAŞATDER) organize edilen Gastro Ankara Lezzet Şöleni, Ankara’da ilk defa gerçekleştirildi

A+A-

Gastro Ankara Lezzet Şöleni’nin, unutulmuş yöresel lezzetleri gün yüzüne çıkararak, yeniden sofralara kazandırmayı amaçladığını belirten Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, her bölgeye özgü lezzetleri Ankaralılara ikram ettiklerini kaydetti. Açıköz, TAFED’e bağlı 26 aşçılık derneğinin Gastro Ankara Lezzet Şöleni’nde bir araya gelerek, unutulmuş yöresel lezzetlere hayat verdiğini bildirdi. Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği (BAŞATDER) Başkanı Satılmış Çeribaşı ise, 3 bin yıllık geçmişe sahip yemekleri tekrardan beğeniye sunduklarını belirtti.

gastro-ankarada-33.jpg

KAZAN BAŞINDA TER DÖKTÜLER

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği’nce (BAŞATDER) organize edilen ve Ankara’da ilk defa gerçekleştirilen Lezzet Şöleni’nde, Başkentli aşçılar, Ankara ile özdeşleşen Ankara tavası yaparken, Karadenizli aşçılar kuymak, Egeli aşçılar ise bölge has otlu yemekler yaparak misafirlere ikram etti. Bunun dışında unutulmuş yöresel lezzet olan Mahluta çorbası ve Lokma tatlısı yaparak dağıtan aşçılar, kazanların başında ter döktü.

ANKARALILAR BULUŞTU

Ankara’nın çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten TAFED Başkanı Zeki Açıköz, "Türkiye'nin dört bir tarafından Federasyona bağlı 26 aşçılık derneği bir araya gelerek, unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklere tekrar hayat verdi. Her bölgeye ait özgü lezzetleri Ankaralılarla buluşturduk. Geri dönüşler çok güzel oldu” diye konuştu.

KAYBOLAN LEZZETLER

BAŞATDER Başkanı Satılmış Çeribaşı ise “Geçmişte kaybolan lezzetlerimizi gün ışığına çıkartmak istiyoruz. Daha önce yaptığımız çalışmalarla 3 bin yıllık geçmişe sahip yemekler burada yaparak, misafirlere ikram ettik” dedi. Ülkenin eşsiz lezzetlerini, vatandaşlarla bir araya getirdiklerini kaydeden Çeribaşı, her bölgenin kendine özgü lezzetlerini sunduklarını bildirdi. Çeribaşı, “Biz de Başkent ile özdeşleşen Ankara tavasını yaparak, dağıttık” diyerek, Ankaralıların yöresel ve tarihi lezzetlerine sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti. Çeribaşı, "Ankara'nın hangi bölgesine giderseniz ayrı bir lezzet bulursunuz. Yemek anlamında unutulmaya yüz tutmuş tatlarımız var. Bunları gün yüzüne çıkaralım ki ecdadımızdan bize kalan bu yemekleri günümüz menülerine de koyabilelim" şeklinde konuştu. Gastro Ankara Lezzet Şöleni’nin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi için çalışacaklarını dile getiren Çeribaşı, Lezzet Şöleni’nin Ankara’ya değer katacak bir organizasyon olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.