Fer Bal Türk milletinin teveccühünü kazanmıştır

Anadolu Gazetesi olarak her hafta farklı bir sektörün temsilcisi ile görüşerek o sektördeki sorunları, çözüm yollarını ve yenilikleri konuşmaya devam ediyoruz.

Fer Bal Türk milletinin teveccühünü kazanmıştır
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gazetemizin bu haftaki konuğu Ankara Arıcılar Birliği Başkanı ve Fer Bal Firması Kurucusu Selçuk Solmaz oldu. Başkan Solmaz ile arıcılık sektörü ve Fer Bal hakkında konuştuk.

Ankara Arıcılar Birliği Başkanı ve Fer Bal Kurucusu Selçuk Solmaz kaliteli, sağlıklı ve güvenilir bal ürettiklerini bunu da aldıkları ödüllerle taçlandırdıklarını ifade ederek, “Türk milletinin teveccühünü kazanarak hem Türk hem de dünya mutfaklarına, saraylara kadar ulaşmış, ürünlerini krallara ve liderlere sunmanın gururunu yaşamış bir firma” dedi.

ÖDÜLE DOYMAYAN BAŞKAN

Başarısını ödüllerle taçlandıran Fer Bal Firması Kurucusu Selçuk Solmaz’a yaptığı yatırımların karşılığı ödül olarak geri dönüyor. Başkan Solmaz’a son olarak Sivil Toplum Kuruluşlarından Üstün başarı, Hizmet ve En Başarılı firma ödülü verildi.

Gülay Ertunç: Fer Bal’ın başarısını anlatır mısınız?

Selçuk Solmaz: Daima insana ve insan sağlığına değer katmayı ilke edinmiş olan Melis Arı Çiftliği, Ferbal Markası ile en doğal, en kaliteli ve en saf ürünleri sunmayı insanlığın en doğal hakkı olarak benimsemiş. Yaşama sağlık katan insan sağlığına değer veren ve doğallıktan asla ödün vermeyen şirket, hizmet kalitesini arttırarak markalaşma ve kurumsallaşma yolunda hızla ilerlemeye devam etmekte.

Gülay Ertunç: Kişiye özel hangi ürünleri üretiyorsunuz?

Selçuk Solmaz: Melis Arı Çiftliği, Fer bal olarak zor bir göreve daha talip olduklarını ve kişiye özel arı ürünleri ile gıda destek yöntemini geliştirerek bir ilke imza attıklarını söylüyor. FER Organik Doğal Arı Ürünleri’nden Apiterapi yöntemi ile geliştirilen karışımlarla bağışıklık sistemi güçlendiriliyor. Kişiye özel bu karışımlar birçok rahatsızlıkta güvenle kullanılmakta. Konusunda uzman kişi ve kuruluşlardan, üniversitelerden destek alınarak, kişiye özel karışımlar: Çocuklarda kemik, zeka, beden gelişimine katkı sağlıyor. Yetişkinler yaşam kalitesini arttırmak için kullanıyorlar spor yapanlar ve sanatçılar da performans arttırıcı olarak faydalanıyorlar bu çok özel karışımlar Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde binlerce kişiye şifa olmayı amaçlıyor 35 yıllık bilgi birikimi, tecrübesi ile konusunda uzman olan Selçuk Solmaz tarafından tek tek özenle arı sütü, polen, propolis, ve bal çeşitlerinden hazırlanan bu karışımlar hiçbir kimyasal ve sentetik madde içermiyor. Bütün ürünler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Gıda Sicili ve Üretim Sertifikalarına sahip, Analizleri periyodik olarak uluslararası standartlara sahip laboratuvarlarda tahlil ediliyor.

3-003.jpg

Gülay Ertunç: Arıcılık sektöründe ilkleriniz nelerdir?

Selçuz Solmaz: Şifa kaynağı olan arı ürünleri kategorisinde uzman olan Selçuk Solmaz 1978-1990 Yılları arasında özel bir vakfın arıcılık tesislerinin kurulmasında yoğun çabalar sarf ederek teknik ve teorik arıcılık üzerine verimli ve kapsamlı çalışmalar sergilemiş. Burada bir grup alman uzman ile arıcılığın yaygınlaştırılması çiftçilerin özendirilmesi deneme çalışmaları bilimsel araştırmalar ve bilgi paylaşımı arıcılığın sorunları ve çözüm yollarının araştırılması gibi daha birçok konuda çalışmalar gerçekleştirilmiş 1990 yılında kendisinin kurduğu Melis Arı Çiftliği'nde FER markası ile arı ve arı ürünlerini üretmeye başlamış üretim çalışmalarında konunun uzmanları, üniversiteler ve akademisyenlerle sürekli işbirliği halinde kalarak bilimsel yöntemleri kullanılmış burada organik doğal bal, arı sütü, polen, propolis çeşitleri insanın damak tadında uygun hale getirilmiş.

Gülay Ertunç: Misyon devam edecek mi?

Selçuk Solmaz: Kendisinden sonra gelen kuşağında misyonu sürdüreceğine, inandığını arıcılık sanatının insanlık adına çok büyük bir hizmet olduğunu ifade etmekte. Konusunda birçok ilke de imza atan Selçuk Solmaz, sektörde ilk İSO 22000 belgesini alan ilk Apiterapi (Arı ürünleri ile tedavi) yöntemini kullanan arı ve arı ürünlerini “butik tarzı” yöntemle insanlığın kullanıma sunan bir uzman Kamuoyuna bilgilendirme konusunda ve sivil toplum kuruluşlarında önemli roller üstlenmiştir. Solmaz, halen Kurucularından da olduğu Ankara Arıcılar Birliği Başkanlığı ve yine kurucularından olduğu Kırsal Kalkınma ve Gıda Güvenliği Genel Başkan Yardımcılığı yapmakta. Türk Sanayi ve İş Adamları Vakfı Gıda Sektörü Kurul Başkanlığı, Bal-Der Bal Paketleyicileri Ve Sanayicileri Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini de halen sürdürmekte.

bal3.jpg

Gülay Ertunç:  Aldığınız güvenilir gıda ödülleri nelerdir?

Selçuk Solmaz: FER BAL 2011 yılında Kırsal Kalkınma ve Gıda Güvenliğinin Güvenilir Gıda Ödülünü alan tek bal firması olmuş Ayrıca TÜSİAV Şükran Belgesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kültür merkezinde düzenlenen Arı ürünleri ile sağlıklı yaşam platformu projesi kapsamında arı ürünlerinin sağlık üzerine etkileri sempozyumunda katkı ve desteklerinden dolayı fer bal ödül almaya da layık görülmüştür.

Gülay Ertunç: Ürünlerinizin içeriği hakkında bilgi verir misiniz?

Selçuk Solmaz: Türk milletinin teveccühünü kazanarak hem Türk hem de dünya mutfaklarına, saraylara kadar ulaşmış, ürünlerini krallara ve liderlere sunmanın gururunu yaşamış bir firma, firmanın güvenilirliği ve ürünlerinin yüksek kalitesi de bu başarı ödülünü getirmiş, “şifası özünde saklı organik ve doğal arı ürünlerinin önemini halkımıza anlatmaya devam edecek ve kullanımını yaygınlaştırma çalışmalarını sürdüreceğiz” diyen Selçuk Solmaz, katkısız ürünlerinin kişi başına tüketim miktarını arttırma yolunda çalışmalar sergileyeceklerini belirtiyor ve Solmaz sözlerine şöyle devam ediyor, “Pazar payımızı arttırmakla beraber ihracat yapılan ülke sayısını da yükselteceğiz ve nihayet sağlıklı dirençli, güçlü ve başarılı nesillerin oluşmasına katkıda bulunacağız insanımıza sunduğumuz tüm ürünlerimizde gıda güvenliği, hijyenik koşullar, kalite ve tat farkı ile bilinçli tüketici iletişimini sürdüreceğiz” dedi. Başkan Solmaz son olarak şunları söyledi, “Fer Bal ailesi olarak güvenilir bal üretmek ve tüketiciyle buluşturmak adına doğa ve insan arasında elçilik yapıyoruz” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.