H. Yıldız Bayrak

H. Yıldız Bayrak

Pak beyazlar

Pak beyazlar

Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,

Önceliği beyaza verdiler… demişti Özdemir Asaf. Edebi bir yazı olmayacak bu yazdıklarım. Ben size beyazı anlatacağım.

Beyaz; saflığın emaresi, temizliğin göstergesi. Beyaz, üzerine düşen ufacık bir lekeyi bile yutamayan, bir kere saflığı bozuldu mu bir daha pak haline dönemeyen renk. Pak beyaz…

Düşündünüz mü hiç hayatınızın pak beyazı nedir? Siz en çok hangi beyazınızın kirlenmesinden korktunuz? Çamaşır suyu etkili deterjanlar giysilerinizin ilk günkü gibi beyaz kalmasını sağlarken, hangi beyaz kirlenince dünya kirlenir hiç düşündünüz mü? Ben söyleyeyim mi? Evlatlarımız… Ebeveyn olmanız yada olmamanız değil mesele, kirlenen her evlat bizim evladımız değil mi? Dünyaya gelen minik bir bebeğin tertemiz hafızası, ahlakı bizim pak beyazımız.  Dikkat edin! Beyazlarımızı hunharca kirletiyorlar ve biz öylece seyrediyoruz!

Bazılarınız duymuştur. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de iki erkek temsili olarak nikahlandı ve bu pislik bir çok insan tarafından alkışlandı. Yetmedi sanal ortamda boy boy görüntüleri dolaştı. Sizin bembeyaz sayfanıza bulaşan koca çamuru gördünüz mü? Ahlakı fesada uğrayan bir nesil nasıl yetişiyor görüyor musunuz? Bunun hoş görülecek bir tarafı yok ama belki, bazılarınız “pisliğinizde boğulun” dedi. İnanın kendi pisliklerinde boğulmuyorlar. Çocukları da o pisliğin içine çekiyorlar.

Geçenlerde bir video çekmiş bir ahlaksız. Almış eline bir mikrofon, cebinde para, elinde kağıtlar. Geliyor çocukların yanına diyor ki buradan bir kağıt çek, içinde yazanı yap, sana 100 lira. Olur diyor çocuklar.  Kağıdı çekiyorlar, erkek erkeğe öpüşmelisin! Parayı alabilmek için çocuklar kağıtta yazanı yapıyor. Aynı ahlaksız adam kiminin üstünü soyundurdu, kimine arkadaşının ayağını yalattı. Ve bunu kendi sayfasında fütursuzca yayınladı. Bu videonun bir proje olduğunu söyleyerek ben mi paranoyak oluyorum yoksa bu herif, hangi parayı neyi yaymak için harcıyor?

Kimin parasını harcıyor? Bunları yaparken, o çocukları kirletirken neden “burası İzmir”, “yaşasın Laiklik” diye bağırıyor? Erkek çocuklarının öpüşmesi mi laiklik, ayak fetişi gençlerin yetişmesi mi? Mesela gerçek laikler neden buna itiraz etmedi? Ve arada kirlenen çocuklar hangi laik anne babanın pak beyazıydı. Yoksa bu beyazlar hepimizin mi? Daha da önemlisi bu aleni ahlaksızlık neden cezasız bırakılır, pak beyazları koruyan bir kanun maddesi yok mudur?

Yine de biz bir duaya bağlayalım… Beyazlarınız pak kalsın, selamette kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
H. Yıldız Bayrak Arşivi