İhsan Akça

İhsan Akça

Polisimize yardımcı olalım

Polisimize yardımcı olalım

Şanlı bir geçmişe sahip olan Türk polis teşkilatı yapmış olduğu günün ihtiyaçlarına göre çalışmalarıyla halkının takdirini gün geçtikçe artırarak devam ettirmektedir. Polis teşkilatımız bu mutlu görevini yerine getirirken de halkından yardımlar beklemektedir. Bunu yapacak olan halkımız gördüklerini, duyduklarını zaman geçirmeden 155 polis imdatla paylaşmakta titiz davranılmalıdır. Bu aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Bazıları bunu ispiyonculuk gibi görürler hiç de öyle değildir.           

Polis teşkilatımız son günlerin belalısı olan uyuşturucuyla mücadeleyi çok başarılı bir şekilde yürütmekte, büyük başarılara ulaşmaktadır. İşte bunu başarırken en büyük desteği bildiğini ihbar eden vatandaştan almaktadır. İç istihbaratı görevini yapar ama vatandaşın yardımı inkâr edilemez. Mesela son günlerde düğünlerde silah atmalar, arabaların egzozlarındaki susturucuları çıkarıp acayip ses çıkartanlar motosiklet kullananlar rahatsızlık veren durumları, arabalarında sözüm ona müzik çalanların çıkardığı gürültülerin hepsi halkımızı rahatsız eden ve polisimizin üzerinde durduğu önemli konulardır. Bunları polis yakalasın polis görsün diyerek her şeyi polisimize havale etmek vatandaş olarak sorumluluktan kaçmaktır.           

Bilhassa ilimizin genel âdetlerinden olan düğünlerde silah atılmayı biraz irdeleyelim,. Silah atmayı düğün sahibine karşı bir görev sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Allah göstermesin olacak bir kazada düğün sahibinin o mutlu gününü karartırsınız. Bu mu düğün sahibini mutlu etmek. Bir de eğer düğün sahibini hakikaten seviyorsanız mermiye vereceğiniz parayı hediye olarak düğün sahibine verin sosyal yardımlaşmaya daha iyi katkıda bulunmuş olursunuz.           

Bir de egzozunu açan müziğinin sesini ( adı müzik olan) açarak trafiğini ve çevre halkını rahatsız eden vatandaşımız bundan ne anlıyorsunuz sizin bundan vazgeçmeniz için cezai müdahalemi gerekir yoksa siz insan olarak kendinizden başkalarını, hastaları, çocukları rahatsız etmeden vaz geçemez misiniz. Siz arabada değil de yolda yaya olsanız hasta olsanız bu çirkinliği nasıl karşılarsınız, tabiki iyi karşılamazsınız. O zaman kendinize uygun görmediğinizi niçin başkasına yapıyorsunuz. Eğer amacınız kendinizi tatmin etmekse buna hakkınızın olmadığını bilmeniz lazım. Bu hususlarda polisimizi de meşgul etmeye hakkınız yoktur. Motosiklet kullananlar sizlerin de bazıları halkımızı çok rahatsız edici şekilde aracınızı kullanıyorsunuz. Bunun yanlış olduğunu bilmeniz lazım.            Bütün bu yanlış ve hatalı davranışların önlenmesinde polisimize başarılar diliyor, polisimize bilgiler vererek yardımcı olacak vatandaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi