Aleyna Erzurumlu

Aleyna Erzurumlu

Ramazan Bayramı’nı geride bıraktık

Ramazan Bayramı’nı geride bıraktık

Onbir ayın sultanı Ramazan Bayramı’nı geride bıraktık. Bayram izni başlar başlamaz Ankaralılar hemen yollara düştü hal böyle olunca Ankara bomboş kaldı desek yeridir. Ankara’da ne trafik oldu ne de bir gürültü. İnsan bazen özlüyor galibe böyle durumları.

Pandemi nedeniyle geçen senelerde bayramları doyasıya kutlayamayıp, ziyaretlerimizi yapamadığımız gibi hep evde geçirmek zorunda kalmıştık. Aslında sadece bayram değil koskoca 3 yıla yakın neredeyse kontrollü ve kısıtlı yaşadık. Her şeyi uzaktan ve mesafeli halletmeye çalıştık.

Pandemi kurallarının hafifletilmesi ve kontrollü normal hayata geçilmesiyle birlikte bunalan vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Cuma gününden yola çıkan vatandaşlar memleketlerine veya tatillere gittiler. Fakat haftanın son iki gününün tatille birleştirilmemesi üzerine yarın iş başı yapacak vatandaşlarımız bugün itibariyle tekrar yollara döküldü.

Tüm yurdu etkisi altına alan olumsuz hava şartlarına çok dikkat etmeliyiz. Aniden bastıran dolu ve sağanak yağışların maalesef yolları kızak gibi kayganlaştırıyor. Araçların arasındaki takip mesafesini koruması ve olası bir kazaya sebep vermemesi için kontrollü sürüş yapmaları gerekiyor.

Bayramlarda kimsenin haberlerde karşılaşmak istemediği fakat sürekli meydana gelen zincirleme trafik kazaları. Lütfen bu bayram dönüşü biraz daha dikkatli olalım, biraz daha sabırlı olalım ki varmak istediğimiz sevdiklerimize acı haberimiz gitmesin.

Diğer yandan bayramın arife günü içimiz yandı. Kadına şiddetin ardı arkası kesilmedi ve bu gidişle kesileceği de yok gibi. Yurdun birçok yerinden yine şiddeti mağduru olan ve hayattın koparılan kadınların haberlerini okuduk gazetelerde.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde nişanlısından ayrılmak isteyen bir kadın evinin salonunda iki kez kalbinden vurularak öldürüldü. Hem de yan odada 14 yaşındaki kızı ve yaşlı annesi varken. Ne kadar acı bayram havası bir anda karardı gitti ve bir ocağa daha ateş düştü.

Ve Pazar sabahı itibariyle de Ankara’da gündeme düşen şüpheli bir kadın cinayeti daha. Çok acı… Yani evlenmek kadar boşanmanın da artık normal sayılması gereken bir zamanda kadınların öldürülmesi gerçekten çok acı. Her şeyin son bulmasını ve bayramların eskisi gibi neşeli geçmesini diliyorum. İyi günler, sağlıklı günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aleyna Erzurumlu Arşivi