Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Ramazan mübarek olsun

Ramazan mübarek olsun

Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif ayına girmiş bulunuyoruz. İslam alemi için bin aydan daha hayırlı olduğu kabul edilen Ramazan ayına hayırlı ile kavuşmuş olduk Rabbim nice Ramazanlara, nice Ramazan bayramlarına kavuşmayı nasip etsin.

Üç ayların sonuncusu Ramazan ayına ilk teravih namazı ile başladı ve ardından ilk sahurla birlikte bu mübarek ayın feyzini inşallah huzur içinde yaşarız. İnsanın gerçekten en güzel huzuru bulduğu bence Ramazan ayıdır.

Hem ruhunu dinlendiriyorsun, hem bedenini dinlendiriyorsun. Bundan daha güzel huzuru nerede bulacaksın? Düşünsene “Bin aydan daha hayırlı” bir ayı ömründe kaç kere görebilirsin. Onun için bu ayın kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor.

Ruhumuzu kötülüklerden, çirkinliklerden korurken, bedenimizi de oruç tutup dinlendirerek sıhhat buluyoruz. Bundan güzel bir ay olur mu dostlar. Rabbime şükürler olsun bu Ramazan ayına da çıkmayı nasip ettiği için.

Öte yandan Din İşleri Yüksek Kurulu fitre miktarını 40 lira olarak belirledi. Tabi bu devletin açıkladığı rakam siz gönlünüzden, elinizden ne geliyorsa fazlasını verin ve kimsesizleri, garibanları, yetimleri sevindirin.

Çünkü Ramazan demek yardımlaşmak demek, Ramazan demek bolluk bereket demek, Ramazan demek yetimleri sevindirmek demek. Hal böyle oyunca yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel ayıdır Ramazan.

Dünyanın dört bir yanında binlerce Müslüman sıkıntı içinde, yokluklarla, savaşlarla mücadele ediyor. Ramazan ayında bu Müslüman kardeşlerimize yapacağımız yardımlarla inşallah onların da yüzünü güldürürüz.

Ramazan ayı sağlıktır, sıhhattir bunu bütün doktorlar söylüyor. Onbir ay yiyerek midemizi şişirip duruyoruz. Bu mübarek ayda vücudumuzu dinlendirerek ona en güzel hediyeyi de vermiş oluyoruz. Hal böyle olunca oruç tutmak hem dini hem bedeni temizliktir unutmayalım.

Lütfen bu mübarek ayda birbirimizin kalbini kırmayalım, küs olduğumuz kim varsa barışalım ve gönüllerini alalım. Üç günlük dünya kimseye kalmıyor. Bir dakika sonrasını bilmediğimiz bu dünyada iyi insan olmaya çalışmak ve Rabbimize yakışan kullar olmaya gayret edelim.

Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor sağlıklı günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi