Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Şaka gibisiniz

Şaka gibisiniz

Yıllardır terör örgütlerine su gibi para harcayın binlerce masum insanın kanına girin sonra çıkın deyin biz bu terör örgütü liderlerinin başına para ödülü koyduk. İnanın adamlar şaka gibi açıklama yapıyor. Güler misin ağlar mısın? Nasıl bir oyun oynanıyorsa yakında kokusu çıkar merak etmeyin. Bunun altından da başta Amerika olmak üzere bu Ortadoğu da söz sahibi olmaya çalışan ülkelerin niyetlerini anlaşılır.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bir açıklama yaparak şunları söyledi, “YPG'yi PKK'nın aksine terör örgütü olarak tanımlamadıklarını ancak Türkiye'nin ikisi arasındaki bağa ilişkin güvenlik endişelerini anladıklarını” söyledi. Jeffrey PKK ile PYD’nin aynı terör örgütü olduğunu ısrarla vurguluyordu. Ne oldu da birden doktan derece döndünüz. Sizi döndüren neydi?

Yani anlaşılır gibi değil. Dün kara dediklerine bugün beyaz diyebiliyor bu alçaklar. Terör örgütü demiyorlar ama hala onlara silah yardımı yapmaya devam ediyorlar, askeri araç ve teçhizat vermeye devam ediyorlar. Sonra kalkıp dostluktan, müttekiflikten bahsedebiliyorlar. Bu kadar pişkinliği anlayabilmek gerçekten güç.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer'ın geçtiğimiz hafta içinde Ankara ziyaret etti ve ziyaretin ardından önemli açıklamalar peş peşe gelmişti. O açıklamalarda Amerika Birleşik Devletleri; PKK'nın 3 yöneticisi Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü vermeyi kararlaştırdı. ABD; Murat Karayılan için 5 milyon dolara, Cemil Bayık için 4 milyon dolara, Duran Kalkan için de 3 milyon dolara kadar ödül verileceğini açıkladı. ABD'nin milyonlarca dolar ödül koyduğu 3 isim, PKK'nın önde gelen yöneticileri konumunda.

Şimdi siz bu adamların samimiyetine nasıl inanacaksınız. Birisi çıkıyor onlar terör örgütü diyor, bir diğeri çıkıyor yok onları terör örgütü olarak göremeyiz diyor. Hangisine inanalım hangisini ciddiye alalım bilemiyorum.

Ama şuna inanıyorum ben bunların yaptığı bir oyundan ibaret bence. Biz Türk Milleti olarak uyanık olalım, birbirimize kenetlenelim. Çünkü bunların bu yalan sözlerine inanmak ve kanmak saflık olur. Bunlardan bize ne dost ne müttefik olur. Olsa olsa terör örgütlerinin bir numaralı destekçisi olur, onlara silah verir bizim Mehmetçiğimizi ve polisimizi şehit ettirirler.

Bunların gittiği hangi coğrafyadan gözyaşı eksik olmuş, hangi ülkede kan gövdeyi götürmemiş sorarım size. Onun için bunların hiçbir sözüne güven olmaz ve güvenmeyelim. Biz kendi işimize bakalım uyanık olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi