Salim Çoruk ile Mamak'ın yıldızı parlayacak

İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, CHP’den Mamak Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu fiilen yaptı.

Salim Çoruk ile Mamak'ın yıldızı parlayacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

"Dürüstlükten ödün vermeyeceğim"

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP Mamak’tan belediye başkanlığı aday başvuruşunda bulunan Salim Çoruk “Aday olduğum takdirde gerek propaganda gerekse belediye başkanlığım döneminde sayın genel başkanım gibi samimiyet ve dürüstlükten asla ödün vermeyeceğim. Onları, yerine getiremeyeceğim vaatlerle kandırmayacağım” dedi.

İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, CHP’den Mamak Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu fiilen yaptı. Çoruk “Mamak’ı yarınlara hazırlamak ve yaşamaktan keyif alınacak örnek bir ilçe yaratmak için geliyorum” sloganıyla yola çıktığını, Ankara’da yaşayan her vatandaşın “Mamak”lı olmak için rağbet edeceği bir gelecek vadettiğini ifade ederek bürokraside olduğu gibi siyasette de başarılı olacağını vurguladı. Bizde Anadolu Gazetesi olarak Salim Çoruk’la birlikte adaylık süresini konuştuk. Mamak için neler yapacaklarını anlatan Çoruk’un tek amacı Mamak’ı bulunduğu konumdan daha iyi yerlere getirmek. İşte Salim Çoruk’la yaptığımız söyleyişimiz

Orhun Yıldız: Sizin dışınızda da adayların olacağı söyleniyor? Bu durumu siz nasıl karşılıyorsunuz?

Salim Çoruk: Elbette ki gerek seçmen sayısı ve gerekse nüfus yoğunluğu bakımından büyük öneme sahip Mamak ilçesinde her partiden çok sayıda kıymetli belediye başkanı aday adayları arkadaşlarımın demokratik yarış içerisinde olmaları şahsen beni Mamak’a gönül vermiş bir Belediye Başkanı Aday Adayı olarak ziyadesiyle memnun etmiştir. Malumunuz bu bir göreve talip olma hadisesidir. Mamak halkının teveccühü, partimizin değerlendirmesi neticesinde en uygun adayı belirleyeceğinden hiç şüphem yoktur. Ben de demokrasiye inanan, görev odaklı bir insan olarak olayı ele alıyorum. Benim iddiam daha önce görev yapan belediye başkanlarından bu bayrağı alarak daha ileriye taşıyacağıma olan inancım ile ulusal ve uluslararası yerel yönetimlerde edindiğim tecrübelerimi Mamak için kullanmak istememdir.

roportaj1-008.jpg

Orhun Yıldız: Sizin Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih etmenizin temel sebebi nedir?

Salim Çoruk: Bu konuyla ilgili uzun uzadıya lafı çevirmenin bir anlamı yoktur. Ben bugüne kadar her namuslu vatandaşın yaptığı gibi ekmeğinin peşinde koşan, görevini iyi yapmaya çalışan bir yurttaş olarak. Her seçim zamanı gittim ve oyumu verdim. Yıllarca oy verdiğim bir partinin haricinde başka bir partiden aday olmam kendimle çelişkiden başka bir şey olamazdı, bu nedenle eğer siyasette bir başarı yakalayacaksam bunun Cumhuriyet Halk Partisi ile olmasını isterim. Bunun dışında bir alternatifi asla düşünmedim.

Orhun Yıldız: Peki O zaman neden Çankaya gibi daha garanti bir yere değil de Mamak gibi bıçak sırtında olan bir ilçeye belediye başkanı aday adaylığı başvurusu yaptınız?

Salim Çoruk: Bakın ben bu yola çıkarken belediye başkanı adayı olduğum takdirde başkanlığım garanti, gidip başkanlık koltuğuna oturacağım, hazıra konacağım gibi bir anlayış içerisinde asla olmadım. Benim hedefim partime yaptığım çalışmalarla nasıl katkı sağlarım. Partimin hedefleri doğrultusunda etik ve ahlaki değerlerden ödün vermeden vatandaşımın oyunu nasıl Cumhuriyet Halk Partisinin lehine çevirebilirim onun arayışı içerisindeyim. Bu nedenle nasıl ki CHP’den yana tercihimi kullanıyorsam, çocukluğumun, gençliğimin geçtiği ve hayallerimin yeşerdiği Mamak ilçesinden yana Belediye Başkanı Aday Adaylığı tercihimi kullanmam bir inanmışlık ve adanmışlıktan başka bir şey değildir.

Orhun Yıldız: Aday olduğunuz takdirde seçim propagandanız için bize birkaç ipucu verebilir misiniz?

Salim Çoruk: Sevgili kardeşim bildiğiniz gibi altın değerli bir madendir. Onu kıymetli kılan sadece değişim değeri olarak maddi yani para karşılığının olması değildir. Doğada ender bulunmasın yanında cevher olarak çıkartılma koşullarının zorluğu, işlenmesi ve uzay teknolojisi dahil birçok alanda kullanılması onu kıymetli kılmaktadır. Ben de bu toplumun içerisinden yoğrularak geldim. Sabahın köründe hayatını kazanmaya çalışan simitçi kardeşim, her gün özveriyle sokaklarımızı temizleyen emekçi kardeşim, semtlerdeki saygıdeğer esnafım, mahalle sakini emekli, dul ve yetim halkım, okula giden öğrenci kardeşlerim ile iç içeyim. Onlarla iletişim kurarken beni içlerinden biri olarak görmeleri, bana inanmaları hayattaki en büyük kazancımdır. Aday olduğum takdirde gerek propaganda gerekse belediye başkanlığım döneminde sayın genel başkanım gibi samimiyet ve dürüstlükten asla ödün vermeyeceğim. Onları, yerine getiremeyeceğim vaatlerle kandırmayacağım, verdiğim sözleri ise yerine getireceğimi anlatacak ve bunların takibi için halk ve seçmen nezdinde şeffaf, izlenebilir ve hesap sorulabilir bir takip sistemi sunacağım. Bu konuya şunun için çok önem veriyorum; ben siyaset için genç bir aday olduğumu düşünüyorum, bir sonraki seçimde taahhütlerine sadık kalmış, alnının akıyla görevini yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak seçmenimin ve partimin karşısına çıkma hedefinin arzusu içindeyim.

Orhun Yıldız: Mamak Belediye Başkanı olduğunuz takdirde önem verdiğiniz projeleriniz var mı? Mamak için bir vizyon belirlediniz mi?

Salim Çoruk: Yerel yönetimlerde kazandığım deneyimlerim bana devletin kurumsal olarak vatandaşa dokunan organlarının mahalli idare birimleri olduğunu göstermiştir. Vatandaş ikamet ettiği evinden adımını sokağa attığı andan itibaren devletine, yöneticisine güvenmek isteği üst seviyededir. Elbette ki yeni bir kıtayı keşfetmeye çalışmayacağız. Belediyenin yürüttüğü cari faaliyetlerin kalitesini artırmak birincil önceliğim olacak, bir ilçe belediyesinin kendi faaliyet alanı içerisinde kalan hizmetler gelişmiş, çağdaş ülkelerdeki belediye hizmetlerinin standartlarıyla aynı olacak veya daha iyi seviyeye getirecek tedbirler alacağım. Vatandaşı doğal felaketler kaderimdir sarmalından çıkaracak alt yapı sorunlarını öncelikli olarak çözüme kavuşturmak en temel birincil projelerimin başında gelecektir. Mamak kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılanan bir ilçe olmasına rağmen, ekolojik bir yerleşim yeri olmaktan uzaklaşmaktadır. Oysa benim başkanlığımda eko-köy, eko-park gibi çağdaş projelere önem verilecek, su kaynakları ve yeşil alanlar birleştirilecektir. Toparlayacak olursam katılımcı belediyecilik ve çağdaş belediyeciliği bir potada eritmiş vizyonla belediye başkanlığı yapacağıma inancım tamdır.

Orhun Yıldız: Sayın Çoruk, bize kıymetli zamanınızı ayırdınız için teşekkür ediyoruz. Size siyaset hayatında başarılar dileriz.

Salim Çoruk: Ben de bu keyifli söyleşi için bana fırsat verdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Amacımız halkımızı doğru bilgilendirmek ve sağduyulu olmalarını dilemekten başka bir şey değil. Gazetenizdeki emekçiler başta olmak üzere tüm okurlarınıza saygılarımı sunarım.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.