Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Şampiyona selam durun

Şampiyona selam durun

12 Mayıs 2018 günü Spor Toto Süper Lig’e veda eden Ankara’nın Alkaraları Gençlerbirliği bir yılın ardından yine bir 12 Mayıs 2019 günü konuk olduğu Spor Toto Birinci Lig’den yeniden ait olduğu yere yani Spor Toto Süper Lig’e yükseldi.

38 yıl Gençlerbirliği’nin başkanlığını yapan efsane Başkan İlhan Cavcav’ın takımı Gençlerbirliği düştüğü gibi çıkmasını da bildi. Ankaralıların deyimi ile İlhan abi iyi ki bu takımın Süper Lig’den düştüğünü görmedi. Görmüş olsaydı gerçekten kahrolurdu.

Kulübün başına geçen oğul Murat Cavcav yaşanan ekonomik sıkıntıları karşın takımı neredeyse baştan aşağı yenileyerek yeni bir takımla başladığı Spor Toto Birinci Lig yolculuğunu mutlu sonla tamamlayarak takımını yeniden zafere taşıdı.

Sezona eski futbolcusu Erkan Sözeri yönetiminde başlayan kırmızı siyahlılar ilk yarıyı en yakın rakibinin 11 puan önünde lider tamamlamasına karşın ikinci yarıda yakalandığı rehavet hastalığı nedeniyle bu farkı koruyamadığı gibi ikinci sıraya kadar geriledi.

Belki bunda en büyük kabahat teknik direktörden ziyade futbolculardaydı kanımca. Çünkü teknik adamın gayreti çabası bir yere kadar ancak. Futbolcuları takıma sahip çıkıp rehavete kapılmamış olsalardı Gençlerbirliği ikinci değil birinci olarak Süper Lig’e açık puan farkıyla çıkmış olurdu.

İkinci yarının ortalarından Erkan Sözeri ile yolları ayırıp takımı daha önce Spor Toto Birinci Lig’de başarıyla çalıştıran İbrahim Üzülmez’i takımın başına getirdikten sonra yeniden çıkış yakalayan Ankara ekibi bu değişikliğin meyvelerini sezon sonunda fazlasıyla aldı.

Evet zor bir sezondu, zor bir dönemdi gerek ekonomik olarak ayakta kalacaksın, gerekse takıma katılan oyuncuların birbirini tanıma ve kaynaşma süresini en aza indireceksin. Bütün bunları başardı Gençlerbirliği.

Futbolcular İbrahim Üzülmez’in göreve gelmesinden sonra takımda forma kapmanın ne kadar zor olduğunu gördüler ve takımı sahiplenip doksan dakika boyunca mücadeleyi elden bırakmayarak aidiyet duygusunun ne kadar önemli olduğunu gösterdiler.

Artık Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig’de hoş geldin şampiyon diyorum. Gerçi ligi ikinci bitirdiler Abalı Denizlispor 2 puan farkla ligi şampiyon olarak tamamladı. Ama benim gönlümde Gençlerbirliği şampiyondur kim ne derse desin.

Hoş geldin ŞAMPİYON inşallah yeni sezon güzel bir sezon olur ve hak ettiğin eski şaşalı günlerine yeniden dönersin ben buna yürekten inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi