Eyüp Kara

Eyüp Kara

Serdar Gürler’i ve Aydın Karabulut’u çok ararsınız

Serdar Gürler’i ve Aydın Karabulut’u çok ararsınız

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu sonu erdi. Sezonun bitmesiyle birlikte transfer borsası da açıldı. Kulüpler 2017-2018 sezonu öncesi kadrolarını güçlendirmek için transfer harekatına girişmiş durumda.

Her gün yazılı basında okuyoruz şu kulüp bununla ilgileniyor, bu oyuncu şu kulübü istiyor. Netice geriye dönüp bakıyoruz bunun çoğu asparagas yani yalan haber çıkıyor. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

Bu söylentiler ve çalkantılar uzun bir zaman daha devam edecek. Fakat aklımın almadığı şu. Yahu bu kadar yazıp çiziyorsunuz da kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, UEFA kriterleri celladın ipi sallanırken siz hala neyin kafasını yaşayıp bunları yazıyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum.

Şimdi biz gelelim asıl meseleye. Gençlerbirliği sezonu orta sıralarda bitirdi ve yeni transferlerini bir bir açıklamaya başladı. Sezon biter bitmez başkan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav daha önce anlaşmaya vardığı iki oyuncuyu basına açıkladı.

Başkan Murat Cavcav, Rusya ekibi Lokomotiv Moskova'dan Sırp golcü Petar Skuletic ve TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor forması giyen Senegalli defans oyuncusu Ousmane N'Diaye'yi kadrolarına kattıklarını bildirerek sezona iki transferle bismillah dedi.

Fakat gelenlerden ziyade gidenler önemli. Çünkü giden iki oyuncu takımın gerçekten hücum gücünü direkt etkileyen ve takımı hücuma taşıyan iki oyuncuydu. Bunlar Serdar Gürler ve Aydın Karabulut. Gençlerbirliği bu iki oyuncuyu çok ama çok arayacak.

Çünkü bu iki oyuncunun ne vereceğini henüz bilmiyoruz. Birisi forvet birisi savunma oyuncusu. Gençlerbirliği’nin zaten savunmada sıkıntısı pek yoktu. Bu savunma oyuncusunu neden aldılar bunu zaman gösterecek.

Fakat Petar Skuletic gol yollarında kırmızı siyahlı ekibe nasıl bir katkı verecek bunu hazırlık maçlarında yakından görme imkanı bulacağız. Eğer dedikleri gibi gol yollarında etkili olamazsa vay Gençler’in haline. Sezon ortasında golcü bulmakta sıkıntı yaşar ve istedikleri gibi bir oyuncu da bulamazlar.

Sezon ilerledikçe bu iki oyuncunun yerini dolduramazsa büyük sıkıntı yaşarlar. Özellikle gol yollarında sıkıntılı olan kırmızı siyahlılar aynı kalitede forvet ve hücum oyuncusu bulamazsa ligin ortalarına gelmeden teknik adam sorgulaması başlar benden uyarması.

Serdar Gürler takımın en çok gol atan oyuncusu ve takımın gol silahı oldu. Attığı gollerin yanı sıra attırdığı gollerle de takımına büyük katkı verdi. Bir diğer Başkent temsilcisi Osmanlıspor’un yolunu tuttu ve orada futbol hayatına devam edecek.

Bir diğeri Aydın Karabulut, sol kanat oyuncusu olarak göze batıyor ve zaman zaman ters kanatta oynayacak takımın en büyük ikinci hücum oyuncusu. Hem yaptığı ortalarla, hem de zaman zaman attığı sürpriz gollerle takımına büyük katkı veriyordu.

Şimdi bu iki oyuncunun yeri dolmadı. Şu ana kadar yapılan transferler bunu gösteriyor. Kulübün yeni oyuncu transferi için çalıştığı söyleniyor fakat bu güne kadar somut bir gelişme yok. Eğer bu iki oyuncunun yeri dolmazsa sıkıntı büyük olur sezon başlamadan uyarması benden.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi