Ankara'da bugün hava nasıl? Ankara’da hava yağışlı mı? Bugün Ankara güneşli mi?

Ankara'da bugünkü hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Ankara’da nisan ayının üçüncü haftası da sona erdi. Ankara’yı yeni haftada nasıl bir hava bekliyor merak konusu… Ankara'nın havası nasıl?

13 Mayıs 2024 Pazartesi Ankara'da hava nasıl? İşte güncel Ankara hava raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre, Ankara'da 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü hava durumu şu şekilde:

ANKARA HAVA DURUMU

HAVA SICAKLIĞI: Ankara’da en düşük sıcaklığın 9 en yüksek sıcaklığın 18 derece olması bekleniyor.
NEM: En düşük nem oranı yüzde 41 en yükseği ise yüzde 80 olacak
RÜZGAR: Genel itibariyle kuzeyden, genelde orta bazen deşiddetli kuvvette esmesi beklenmektedir.

ANKARA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

13 Mayıs 2024 Pazartesi Ankara'da hava nasıl? Salı günü Ankara'da hava kaç derece? 13 Mayıs 2024 Pazartesi Ankara’ya yağmur yağacak mı? 13 Mayıs 2024 Pazartesi,14 Mayıs Salı, 15 Mayıs Çarşamba, 16 Mayıs perşembe , 17 Mayıs Cuma Ankara’da hava nasıl olacak? Güncel 5 günlük hava durumu…

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batıdan, Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri