Ankara-Diyarbakır turistik treni bugün hareket ediyor!

Bugün tarihinde önemli bir adım atılıyor; Ankara-Diyarbakır turistik treni, Tarihi Ankara Garı'ndan kalkış yaparak ilk seferine başlıyor.

Yolcuların uzun zamandır merakla beklediği bu tren, bugün itibariyle yolculuğa başlıyor. Ankara’dan saat 15.55’te hareket edecek olan tren, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de yola çıkacak.

Turistik Ankara-Diyarbakır Treni, 19 Nisan 2024 – 14 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara'dan Cuma kalkışlı, 21 Nisan 204 – 16 Haziran 2024 tarihleri arasında ise Diyarbakır'dan Pazar kalkışlı olarak hizmet verecek.

Ankara-Diyarbakır güzergahında toplam bin 51 kilometrelik bir hat uzunluğuna sahip olan tren, 180 kişi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagonlardan oluşuyor.

Bu özel tren seferi, Malatya’da Ankara-Diyarbakır seferinde 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’nda 4 saat, Kayseri’de ise 3 saatlik turizm amaçlı duraklar yapacak. Bu duraklar, yolculara buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak.

Ankara-Diyarbakır turistik treni seferleri, bölge ekonomisine canlılık getirerek sadece bir ulaşım aracı olmanın ötesinde, şehirler arasındaki kültürel iletişimi güçlendirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri