Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

SIKIŞTIRILAN TÜRKİYE

SIKIŞTIRILAN TÜRKİYE

Etrafımızda o kadar çok olay var ki sanki dünyanın her milleti bize düşman.Başka milletten başka dinden olanları anlıyoruz da şu İran’a ne oluyor?Batılı devletlerde bir kuyruk acısı var.Bin yıllık geçmişin hesabını sormak istiyorlar.Sanki bitmemiş veya bitirilmemiş bir hesabın görülmesini yaşamak istiyorlar.Buna karşılık yıllarca kendileri yüzünden batı ile her defasında ayrı düştüğümüz ters düştüğümüz İran,yine mezhepçi yine bölücü, yine şuursuzca bir şia aklıyla batı ile bir olmuş bize saldırıyor.Bir zaman Türkiye ve Brezilya’dan başka destekçisi olmayan sonra Brezilya’nın da batı ile bir olmasıyla sadece Türkiye’nin desteği ile ayakta kalabilen İran ahlaksızca saldırıyor.Bu mu ümmet? Bunlara ümmet mi denir? Bunlarla aynı kefede olan diğerleri de ümmet mi yoksa başka şeyler mi?

İdlip’te sıkışan Sünni Müslümanları korumak için Türkiye’den başka sesi çıkan yok.Rusya  ise Esat ile bir olmuş,arkasına da İran’ı almış vuruyor bu masum insanları.Hani Astana ve Soçi anlaşmaları vardı.Rusya hem Esat ile hem de İran ile beraber olmuş Türkiye’ye mezar kazma peşindedir.Tel-Rıfat bölgesindeki Kürt eşkiyayı oradan çıkarmamıza izin vermemektedir.Çünkü sık sık oradan onlara  ateş açtırıp taciz ettiriyor.Diğer taraftan Türkiye, ABD ile olumlu temaslarda bulunsa Rusya adeta” uzak dur” dercesine bir başka problem çıkararak bizi iki arada bir derede bırakmanın peşindedir.

Türk milleti tarihin her sayfasında akrebin kıskacında yaşamış her defasında bu kıskacı düşmanın başına geçirmiş ve bu gün de aynı başarıyı gösterecek güç ve kabiliyettedir.İstiklal Savaşımızda İngilizler ”onlar da çok oldu bu kadarı da fazla” diyerek bu günkü haritamıza itiraz ettiler.Bu gün de ABD elçisi James Jefry,”Türkiye de çok oluyor bunlara birisi dersini vermeli” diye makale yazıyor.Yani düşman dün ne ise bu gün de aynısıdır.Ama bizim içimizdeki beyinsizler yüzünden hepimizi helak etmeyecektir Allah’ım.

Doğu Akdeniz’de doğal gaz yatakları keşfedildikten sonra hiçbir araya gelmemesi gereken Mısır,İsrail,Katar, Yunanistan ABD ve Fransa toplanmış bize hile yapma peşindedirler.Planlarını başlarına geçirecek karşılık çok geçmeden verilmiş olup sonuna kadar destekliyoruz.

ABD, başımıza çuval geçirdikten sonra şimdi de dünyayı başımıza yıkmaya çalışmaktadır.Kürt devleti ısrarından vazgeçmiş değildir.Suriye’de 30-40km güvenli bölge oluşturma gayretleri aslında ABD’yi bu kadar ileriye atmak demektir.ABD olmazsa o çapulcular bir saat direnemezler.Şimdi bile arkalarında ABD olmasına rağmen tir tir titremektedirler.İran da “güvenli bölge bir felakettir” açıklaması yaptı.İşte esas helak olması gereken içimizdeki beyinsizler bunlar.

Türkiye’nin hatası dün Irak’ta bu gün Suriye’de adı bizden sanı bizden, canı bizden, kanı bizden,imanı bizden  olan can kardeşlerimiz Türkmenlere sahip çıkmamamızdır. Onları temel ve vazgeçilmez güç olarak alıp meydan okuyamamamızdır.Türkmenlerin dışındaki ÖSO güçlerine güvenmek boş iştir.Savaşın başında gördük ne kadar güvenilir olduklarını.Şairin söylediği gibi:

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader

Aldırma bu dünya böyle gelmiş böyle gider

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi