Sincan Belediyesi yerli yazılıma geçiyor

Sincan Belediyesi'nden yerli yazılım adımı. Belediye bünyesindeki tüm bilgisayarları kademeli şekilde Pardus’a geçirmeyi planlıyor.

Sincan Belediyesi yerli yazılıma geçiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

2014 yılından itibaren açık kaynak kodlu yazılımları, sunucu sistemlerinde kullanmakta olan Sincan Belediyesi, belediye bünyesindeki tüm bilgisayarları kademeli olarak yerli ve milli olan işletim sistemi Pardus’a geçirmeyi hedefliyor.

Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından; TÜBİTAK ULAKBİM önderliğinde düzenlenen, Kamu Açık Kaynak Konferansı (KAK 2018) ve yurt genelinde yapılan eğitim, seminer, etkinlikler ve güncel gelişmeler takip ediliyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın destekleriyle de ciddi alt yapı çalışmaları yapılarak ilk aşamada Bilgi İşlem Müdürlüğünde bulunan bütün bilgisayarlar Pardus işletim sistemine geçirildi.

İkinci aşamada Sincan Belediyesinde yoğun şeklide çalışan Çözüm Merkezinde bulunan bilgisayarların tamamında da Pardus işletim sistemi kullanılmaya başlandı. Yılsonuna kadar ana hizmet binasında bulunan bilgisayarın %50’si Pardus işletim sistemine geçecek. Diğer birimlerde de aşama aşama yerli yazılım hayata geçirilecek. Böylece Sincan Belediyesi hem yazılım sistemlerinde tamamen dışa bağımlılıktan kurtulacak hem de lisans ücretlerinden tasarruf edecek.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.