Aysel Ayşe Aygün Özer

Aysel Ayşe Aygün Özer

Sınır kapıları kapansın

Sınır kapıları kapansın

Evet sevgili Anadolu Gazetesi okuyucuları. Beni üzen bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.Sınır kapıları kapansın dedim ama neden?

Zamanın da bir şekilde buraya geldiler o zaman savaş tan kaçtılar kendilerine sığınmak için bir yer aradılar ve buldular.

Geldiler ve yerleştiler Türk vatandaşından daha iyi hakka sahip oldular. Evleri oldu dükkanları oldu bir çok şeyden faydalandılar geri dönmeyi hiç düşünmediler.

Çünkü rahatlar ekmek elden su gölden. Benim Mehmetçiğim orada savaşırken onlar burada tatil yaptı kimi denize gitti kimi kendine yeni bir hayat kurdu. Ve bugün ise kendi memleketlerini tatil yeri olarak kullanıyorlar.

Nasıl mı? Tamda böyle. Kurban Bayramını ülkesinde geçirmek için Kilis üzerinden Suriye’ye geçen kişi sayısı 21 bin 500’i geçti ve bayram biter bitmez yakında dönecekler.

Türkiye'nin dört bir tarafından Kilis'e gelerek Kurban Bayramı için ülkesine geçmek isteyen çok sayıda Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın yan tarafında bulunan gönderme merkezinde kurulan dev çadırlarda sıraya girdi Son günde sınır kapısında yoğunluk yaşanmazken, Göç İdaresinin kontrolünde Suriyelilerin ülkelerine gitmeleri sağlanıyor.

Suriyeliler, huzur ve güven ortamının sağlandığı Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatları bölgelerine gidiyor. Madem bunlar gidebiliyor gelmesinler bayram için tatile gider gibi gidebiliyorlarsa demek ki bir sıkıntıları yok herkes memleketinde kalsın sınırlar kapatılsın burası yolgeçen hanı değil benim ülkemde öyle bir şey olsa ben başka bir ülkede yaşamam kendi toprağım da kanımın son damlasına kadar savaşırım.

Kendi ülkesinden kaçıp buraya gelip burada ortalık karıştırıyorlar amaçları ne peki?

Son günlerde birde Afgan dan gelen kaçak göç yağmurundan farksız. Bunlar nasıl elini kolunu sallayarak benim ülkeme giriyor merak ediyorum? Sınırlarımız neden kapalı değil yada sınırlarımız neden daha dikkatli bir şekilde korunmuyor?

Burası yolgeçen hanı değil. Bakın nasıl ve hangi şartlar altında geliyorlar.

Niğde-Ankara yolunda tırdan inerken, Samsun'da bir tırın dorsesinde uzatılan hortumdan su içerken, Türkiye-İran sınırında ise yüzlercesi Türkiye'ye geçerken görüntülenen mülteciler, sıcak gündem olmaya devam ediyor.

Ulusal ve sosyal medyada yapılan yorumlarda, mülteci sorununun giderek ciddi bir 'ulusal güvenlik' sorunu haline geldiği vurgulanıyor. O sırada dünya basınında, "Türkiye'ye yaklaşan büyük mülteci dalgası" tartışılıyor

Şu ana kadar Türkiye'de yaklaşık 400 bin Afgan mülteci yaşıyor…Benim ülkem benim vatanım diyorum ve ülkeme elini kolunu sallayarak girilmesini güvenli bulmuyorum.

Madem sınırlar dan bu kadar rahat geçiliyor sınırlar neden var… Sınır kapıları kapanmalı.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aysel Ayşe Aygün Özer Arşivi