15 Mayıs pazartesi okullar tatil olur mu? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi?

Seçimler ve oy kullanma işlemleri okullarda gerçekleştirilecek ve geç saatlere kadar devam edecek. Bu nedenle seçimden sonraki gün 15 Mayıs pazartesi günü okullar tatil mi olacak? konusu merak ediliyor.

15 Mayıs pazartesi okullar tatil olur mu? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi?
Yayınlanma:

Seçimler sonrası okullar tatil mi? Herkesin merak ettiği sorunun cevabını Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı verdi. MEB'den henüz resmi açıklama gelmedi fakat, 2019 yılında gerçekleştirilen seçimde okullar seçimden sonraki gün tatil olmuştu. Bu nedenle seçimin ertesi günü yani 15 Mayıs Pazartesi okulların tatil olması bekleniyor.

15 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

secim-haberleri.jpg

15 Mayıs Pazartesi günü okullar var mı sorusu öğrenci ve velilerin merak ettiği konuların gündeminde yer alıyor. Bilindiği üzere 14 Mayıs Pazar günü Türkiye sandığa gidecek. Seçim sandıkları ise okullarda kurulacak. Oy sayma işlemleri geç saatlere kadar uzayabildiği için 15 Mayıs pazartesi günü seçimden sonraki gün MEB tarafından okulların tatil edilmesi bekleniyor. İlkokul, ortaokul ve liseler 15 Mayıs pazartesi günü seçim tatili yapmaları bekleniyor. 15 Mayıs'ta üniversite ve kamu kuruluşları ise mesai devam edecek. 15 Mayıs günü memurlar, kamu çalışanları normal mesai yapacaklar. Seçim tatili onları kapsamayacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.