ABD'nin Şaryat saldırısı ümit verdi

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, ABD tarafından Suriye’ye yapılan saldırı ile ilgili konuştu.

ABD'nin Şaryat saldırısı ümit verdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

ABD’nin Şaryat Hava Üssü’ne yönelik hava saldırısının, insanlık adına ümit verdiğini belirten Yıldız, “Dünyada yalnızca İslami değil insani yaklaşımların dahi artık parmakla aranır hale geldiği bir dönemde yaşıyoruz. İdlib'deki katliam kimyasal silahlarla beraber yapılmış bir katliamdır. Kimyasal silah kullanılmadığında o katliamın nasıl meşru olmayacağı gibi dünyanın seyirci kaldığı bu yapı mutlaka bozulmak durumundadır.

Bugün Suriye’deki masum çocuklara, yaşlılara, kadına, kıza, yaşlıya, erkeğe hiçbir ayrım yapmaksızın yapılan bu katliamın cevabının mutlaka verilebiliyor olması lazım. Amerika Birleşik Devlerinin füzeyle yaptığı saldırıda yaklaşık 8 kişi öldü, önceki günkü katliamda 100’e yakın çocuk katledildi. Havaalanı hasar gördü, bunun için dünyanın bir kısmı ayağa kalkmaya çalışıyor. İnsanlığın utanç verici bir duruma düştüğünün resmidir. Bir savaş suçu işleniyor; din, milliyet ayrımı yapmaksızın herhangi bir ayrım yapmaksızın geçerli olan bir kuraldır. Ama buna rağmen insanlık uykuda. Sabahki atılan füzeler, yalnızca insanlığın üzerindeki küllerin bir kısmının kalkmış olma ümidini bizlere verdi. Ama bunun, mutlaka bu işi planlayanların, bu katliamı yapan rejime hedeflenmesi gerekiyor. Dünyanın bununla beraber ortak paydaya koyması gereken önemli bir mesele olması lazım” ifadelerini kullandı. İHA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.