Adıyaman'da CHP rüzgarı esiyor: Kaynaklar halka akıtılacak

Adıyaman'da CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere, %50,36 oy oranıyla seçimi kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Adıyaman'da CHP rüzgarı esiyor: Kaynaklar halka akıtılacak
Yayınlanma:

Tutdere, belediyenin önceki dönem çalışmalarını incelemeye aldıklarını ve ayrıca İçişleri Bakanlığından teftiş yapılmasını talep ettiklerini duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerinde Adıyaman'da beklenmedik bir sonuç yaşandı. CHP adayı Abdurrahman Tutdere'nin zaferi, AKP'nin 2002'den bu yana Adıyaman'da kazandığı tüm seçimlerin dışına çıkarak dikkat çekti. CHP, Adıyaman'da en son 1977'deki genel seçimde birinci parti olmuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Abdurrahman Tutdere oyların %49,74'ünü alarak belediye başkanı seçildi. AKP adayı Ziya Polat'ın oy oranı %27,43, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Nazif Atalay'ın oy oranı ise %13,74 olarak belirlendi.

Tutdere, Adıyaman'ın Menzil tarikatıyla anılan bir şehir olmasına rağmen beklenmedik bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, "Korkuyla değil, mücadele için geldik ve halkın lehine bu tabloyu değiştirmek için çalışacağız. Şehri herkes için yaşanabilir hale getirmek için geldik ve halkımız da bunun farkında. Kaynakların artık halka aktarılacağı bir döneme giriyoruz. Adıyaman belediyesinin tüm imkanlarını halkın hizmetine sunacağız, deprem sonrası yaraları sarmak için kullanacağız" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.