AK Parti'de istifa: Adıyaman İl Başkanı 31 Mart seçimleri sebebiyle görevinden affını istedi

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, AK Parti Genel Merkezinden affını isteyerek istifa ettiğini duyurdu.

AK Parti'de istifa: Adıyaman İl Başkanı 31 Mart seçimleri sebebiyle görevinden affını istedi
Yayınlanma:

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu bir basın açıklaması yaparak görevinden istifa ettiğini söyledi.

15 yıldır AK Parti kadrosunda çalışan Başkan Bulucu, son 1.5 yıldır Adıyaman İl Başkanı olarak görev yapıyordu. Görevden affını isteyen Emrah Erkan Bulucu kararını “Büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm Adıyaman İl Başkanlığı görevini bugün itibariyle sonlandırmış bulunmaktayım. Bizde görev istenmez verilir. Bugüne kadar teşkilatta hangi görevde bulunduysam, tüm bu görevleri bir dava şuuruyla Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan özel sevgi muhabbetimizle en iyisini yapma gayretinde olduk. İl Başkanlığı görevini üstelendiğim süreçte herkesin de malumu olduğu üzere Adıyaman’ımız 6. Şubat felaketinden çıkmıştı.

Bu süreci dinamik bir şekilde yürütmek ve teşkilatımızı yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir gayretle o mobilizasyonu çok kısa süre içerisinde sağlayarak teşkilat olarak 14 Mayıs seçimlerine hazır hale geldik. Saha çalışmalarımızda tek gündem maddemiz deprem ve depremzedelerimizin sorun ve sıkıntılarına odaklanmaktı.14 Mayıs’ta büyük bir zafer kazandık. Adıyaman Merkez olmak üzere tüm ilçelerimizde AK Parti birinci parti olarak çıktı. Aynı şekilde Sincik, Samsat, Gerger ve Kâhta ilçemiz Türkiye genelinde şampiyon ilçeler arasına girdi. Bu gururu hep birlikte yaşamanın bahtiyarlığını yaşadık. “ifadeleriyle başladığı açıklamasıyla açıkladı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde ise Adıyaman genelinde başarılı olmalarına rağmen merkez ilçeyi kaybetmelerinin üzüntüsü yaşadığını aktardı.

“Bu bizim için bir son değildir. Aksine bir başlangıçtır. Allah’ın izniyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da AK davamız için ve Sayın Cumhurbaşkanımız için mesai mefhumu gözetmen davamıza sahip çıkacak ve her daim Dünya liderimizin yanında saf tutmaya devam edeceğiz.” diyen Bulucu görevinden affını istedi.

Adıyaman’da 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti 2018’de aldığı yüzde 55 oyun altında kalsa da yüzde 52 ile yine 5 vekilden dördünü almayı başarmıştı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde ise 2019’da yüzde 53.22 ile birinci parti olan AK Parti 65 bin olan oy sayısını 28 bine düşürdü ve yüzde 27 oy alabildi. CHP oyların yüzde 50’ye yakınını alarak Adıyaman’da uzun yıllar sonra birinci parti olmayı başarmıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.