Akşener'in yardımcısıydı rakip oluyor

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, 27 Nisan'da düzenlenecek olan olağanüstü seçimli kongrede İYİ Parti Genel Başkanlığı için aday olduğunu duyurdu.

Akşener'in yardımcısıydı rakip oluyor
Yayınlanma:

İYİ Parti içindeki kriz, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Genel Başkan Akşener'e yönelik istifa çağrılarıyla doruğa ulaştı ve bunun sonucunda olağanüstü seçimli bir kongre kararı alındı. İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, partisinin 27 Nisan'da düzenleyeceği olağanüstü seçimli kongrede genel başkanlık için aday olacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Akalın, "İYİ Parti liderin değil, milletin partisidir. 100 yıl sonra yeniden Türk milliyetçilerini iktidar yapmaya, yeniden Türk Çağını başlatmaya geliyoruz" mesajıyla yayınladığı videoda şunları söyledi:

"İYİ Parti, Türkiye'yi ve Türk milletini maruz bırakılan yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele etmek, tek adam rejimini aşmak için cesur vatanseverler tarafından kurulmuştur. Bu parti, şahısların değil, Türk milliyetçilerinin devlet yönetme arzusunu temsil eden büyük Türk milletinin partisidir. Ancak, parti yönetiminin tutarsız ve duygusal kararlar alarak müktesebatı ve aklı hiçe sayması, karşı karşıya kaldığımız yenilginin en büyük sebebidir. Bu nedenle, partimize emek vermiş ve mücadele etmiş dava arkadaşlarımızın haklarını teslim etmek, veremediklerimizle helalleşmek için buradayım. Türk yurtseverlerini, Cumhuriyet'in ana fikrini iktidar yapmak için geliyoruz. Tüm dava arkadaşlarımı 8 Nisan Pazartesi günü saat 13.00'te genel merkezimizde yapacağım basın açıklamasına davet ediyorum."

Seçimlerin ardından İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz da bir paylaşım yaparak Meral Akşener'i istifaya çağırmıştı. Kodaz'ın paylaşımı şöyleydi:

"Artık İYİ Parti'de şımarıklık ve hadsizlik sona ermelidir. Parti emektarlarını harcamak artık son bulmalıdır! Genel Başkanı seçmek için kurayı çekelim. Seçmenler, Meral Akşener'in siyasetini ve ağzını torba bağlar gibi bağladı! Sayın Akşener ve ekibi istifa etmelidir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.