‘Anayasa değişsin diyenler yüzde 90’ın üzerinde'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, halkın anayasanın değişmesini istediğini ifade ederek, "Yüzde 90’ın üzerindeki bir kesim ‘anayasa değişsin...

‘Anayasa değişsin diyenler yüzde 90’ın üzerinde'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, halkın anayasanın değişmesini istediğini ifade ederek, "Yüzde 90’ın üzerindeki bir kesim ‘anayasa değişsin veya yenilensin’ diyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Memur Sen Karabük İl Başkanlığı tarafından öğretmenevinde düzenlenen ‘Yeni Türkiye,Yeni Anayasa’ konulu programa katıldı. Malkoç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 200 yılın en önemli kavşak noktasında ve en güçlü konumunda olduğunu söyleyerek, “Bunu her alanda görmek mümkün. Bir taraftan terörle mücadele ediyor ve bunun arkasında kimler yok ki. Dost ve müttefik saydığımız ülkelerin açık veya istihbarı destekleri mi var. Maalesef görmekteyiz. Terör örgütün elindeki silahların menşeini bilmekteyiz. Çok şükür her şeye rağmen terörle çok ciddi mücadelemiz var. Bir taraftan AB ile ilişkilerimiz fevkalade önemli bir noktada. Sıkı sıkıya hatta kıran kırana görüşmelerimiz oluyor. Türkiye bütün platformlarda Avrupa Birliği nezrinde hakkını eskisinden çok daha güçlü dile getiriyor, savunuyor, koruyor ve alıyor. AB’nin motor ülkesi Almanya’dır. Almanya Başbakanı Merkel’in sık sık ülkemizi ziyaret etmesi bu münasebetlerin önemini ortaya koymaktadır. Türkiye eskisi gibi Avrupa’yla münasebetlerinde boynu bükük değildir. Çok açık ve net bu milletin hakkını hukukunu koruyarak bu ilişkileri sürdürmektedir. Afrika’yla, Güney Amerika’yla, Asya’yla, Türki Cumhuriyetleri ile fevkalade ilişkileri vardır. Türkiye bir taraftan içine kapatılmaya çalışılırken, diğer taraftan da Türkiye bütün enerjisi ve gücüyle dünyaya açılmaktadır” diye konuştu. Malkoç, Türkiye’nin 2023’lere, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne giderken yeni bir hamleye daha ihtiyacı olduğunu da belirterek, “Bu hamle yeni bir anayasa yapmamız ve yeni bir hükümet sistemini kurmamızla olacaktır” dedi. "TÜRKİYE ANAYASASINI YENİLEDİĞİNDE DAHA GENİŞ İMKANLARA KAVUŞACAKTIR" Malkoç, ülkenin mevcut anayasa ve mevcut parlamenter sistemle bütün imkanlarını zorlayarak bu noktaya geldiğini anlattı. Ülkede hükümet sisteminin yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Malkoç, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de huzurun artması için yeni anayasamız şart. Türkiye’nin ekonomik büyümesinin daha yüksek ivmeyle seyri için, hak ve özgürlüklerimizin daha genel anlamda uluslararası standartta olması için anayasadaki hak ve hürriyetleri değiştirmemiz gerekir. Aynı şekilde bu anayasayı yenilemek Türkiye için dönüm noktası haline geldi. Bunu başaracağız İnşallah. Çünkü halkın yüzde 90’ın üzerindeki bir kesim ‘anayasa değişsin veya yenilensin’ diyor. Bu milletin arzusudur, isteğidir. Milletin arzusunun, isteğinin önünde kimse duramaz, dayanamaz. Yeter ki millet istesin bunun önüne tıkaç olan, engel teşkil edenleri milletimiz yeri ve zaman geldiğinde tutar, kenara koyar ve yeni anayasasını yapar. İnşallah, Türkiye anayasasını yenilediğinde daha geniş imkanlara kavuşacaktır. 2023 hedeflerine daha rahat ulaşacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.