Ankara kulislerinde Kemal Kılıçdaroğlu hareketliliği: Yeniden hazırlanıyor!

Ankara, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geri dönmek için hazırlıklara başladığı iddiasıyla çalkalanıyor. 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen Kurultay'da genel başkanlık görevini Özgür Özel'e devreden Kılıçdaroğlu'nun, taban ve delegelerden gelen talepler doğrultusunda yeniden genel başkanlık için çalışmalara başladığı belirtiliyor.

Ankara kulislerinde Kemal Kılıçdaroğlu hareketliliği: Yeniden hazırlanıyor!
Yayınlanma:

Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay, TV100'de yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun parti tabanında ve delegeler nezdinde güçlü bir talep olduğunu belirterek, bu doğrultuda hazırlıklara başladığını söyledi. Aktay, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibiyle beraber CHP’deki kendi heyetinde, parti tabanında, delegeler nezdinde bir talep ve istek olduğu doğrultusunda bilgi geldi.

Bu anlamda Kılıçdaroğlu genel başkanlığı adına çalışmalara başladı. Özgür Özel'in de bu durumdan haberdar olduğu, bu sıkışmışlıktan dolayı farklı farklı, plansız, programsız çıkışlar açıklamalar sıkışmışlığının yansıması" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN PLANLARI

Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıl süren genel başkanlık döneminin ardından geçtiğimiz Kurultay'da görevi Özgür Özel'e devretmişti. Ancak, parti tabanında ve delegelerde Kılıçdaroğlu'na yönelik güçlü bir destek ve talep olduğu iddiaları, onun yeniden genel başkanlık için hazırlık yapmasına neden oldu.

ÖZGÜR ÖZEL'İN DURUMU

Mevcut CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de bu gelişmelerden haberdar olduğu ve bu durumun, partide bazı plansız ve programsız açıklamalara neden olduğu ifade ediliyor. Özel'in, Kılıçdaroğlu'nun geri dönüş hazırlıkları karşısında nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.