Bahçeli: İçişleri Bakanlığı’nın önünde eylem yapmak teröristlerin gayesi olmuş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bugüne kadar İçişleri Bakanlığı’nın önünde eylem yapmak, olay çıkarmak sadece ve sadece teröristlerin gayesi olmuş, çok şükür buna da şu ana kadar muvaffak olamamışlardır” dedi.

Bahçeli: İçişleri Bakanlığı’nın önünde eylem yapmak teröristlerin gayesi olmuş
Yayınlanma:
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bayramda Karadeniz turuna çıkmasını eleştiren Bahçeli, “Trabzon ve Rize’de belediye bütçesiyle dar katılımlı mitingler düzenlemesi ortamı tekrar kızıştırmış, 6+1 formatlı masaya baskı kurmuştur. Bizim anlayamadığımız, açıklamakta müşkülat çektiğimiz can alıcı husus, bu belediye başkanının hangi şehrimizin siyasi sorumluluğunu üstlenmiş olduğudur. Otobüse doldurduğu gazetecilerle bu belediye başkanı nereye gidiyor? Hangi gizli ve siyasi gündemlerin peşinden sürükleniyor? Doğrusunu isterseniz biz de merak içindeyiz, İstanbul’un şehremini bayram günlerinde Karadeniz’de ne aramıştır? İstanbul’u yüz üstü bırakıp gitmesi siyasi ahlakın neresine sığmıştır?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin 2023 yılının Haziran ayında yapılacağını söyleyen Bahçeli, seçimlerin erkene alınmasının söz konusu olmayacağını bildirdi. Türkiye’de bulunan yabancılarla ilgili gerçek dışı iddiaların çarpıtılmış haber ve fotoğrafların sosyal medya kanalıyla yoğun olarak servis edildiğine dikkati çeken Genel Başkan Bahçeli, “Kabul edilmelidir ki sığınmacı meselesi ülkemizin yumuşak karnı, istismara müsait bir zaafı haline gelmiştir. Öncelikle sağduyulu ve soğukkanlı kavrayış ihmal edilemez bir zorunluluktur. Önü arkası hesaplanmadan, sonuçları basiretle öngörülmeden atılacak her adım, toplumun sinir uçlarını tahriş ve tahrip edecek her yaklaşım doğruca uçuruma açılacaktır” dedi.

Bahçeli, sığınmacılar konusunda dikkatli olunması gerektiğini ve partiler üstü bir anlayışla ele alınması gerektiğini vurgulayarak, “Elbette Türkiye yolgeçen hanı, göçmen ve sığınmacı kampı değildir. Elbette Anadolu coğrafyasına mühür vuran aziz millet varlığının demografik özellikleri, sosyal dokusu, kültürel müktesebatı korunmalıdır. Bunlara titizlik gösteriyorken, yabancı düşmanlığını ve ırkçılığı teşvik eden boyunduruk altındaki çevrelerin söz, yazı, açıklama ve şedit tuzaklarına da azami derecede uyanık olmak şarttır” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.