Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’nu kızdıracak sözler: “Aleviliği samimi değil”

Eskişehir'de konuşan MHP lideri Bahçeli yine Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuştu.

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’nu kızdıracak sözler: “Aleviliği samimi değil”
Yayınlanma:

MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun son dönemde yayınladığı 'Kürtler' ve 'Alevi' videolarının etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti olduğunu iddia etti. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğunu iddia etmesine de tepki göstererek, "Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti. Elbette saygı duyarız, ancak bugüne kadar neden konuşmadığını da kararlılıkla sorarız. Mezhepçiliği, etnikçiliği, milletimiz ve ülkemiz için korkunç bir tehdit olarak görürüz" dedi.

Bahçeli, devamında şöyle konuştu:

"Eskişehir Yunus'un evidir. Büyük Ozanımız Yunus ne güzel söylemiş: Kahrın da hoş, lütfun da hoş. Nitekim Eskişehir'in her şeyi hoştur. Kalpleri kazanmak için buradayız, ümitleri canlandırmak için elimizi uzatıyoruz. El ele verip lider ülke Türkiye'ye ulaşalım. Kardeşliğimizi pekiştirelim. Bölünmede huzur yoktur, kavgada gelecek yoktur.

Eskişehir'in umutlarını kırmaya çalışanlara karşı birlikte olalım. Diyorum ki devlet ve milletiyle her şeyden önce Türkiye. Diyorum ki yeni Türkiye, yeni hayat, hep birlikte kurarız. Diyorum ki milli kardeşlikle hep birlikte yaşarız. Engelleri, zorlukları hep birlikte aşarız. Cumhuriyetin yeni yüzyılında güçlü devleti hep birlikte ihya ederiz. Hep birlikte Türkiye'yiz, hep birlikte Türk milletiyiz.”

Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğini samimi bulmadığını belirten Bahçeli, “Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti. Elbet saygı duyarız ancak bugüne kadar neden konuşmadığını da kararlılıkla sorarız. Mezhepçiliği, etnikçiliği, milletimiz ve ülkemiz için korkunç bir tehdit olarak görürüz. Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği samimi değildir. Bu kapsamda hiçbir uzlaşmaya bugüne kadar yanaşmamıştır. Milli ve manevi değerlerle kenetlenmiş bir Türkiye'ye ulaşmak hepimizin müşterek isteğidir. Bizim üstesinden gelemeyeceğimiz, altından kalkamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Ne ayrımız vardır ne de gayrımız var” dedi.

Cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir. Hamd olsun hepimiz Müslümanımız, Allahımız, peygamberimiz, kıblemiz birdir. Mezhepçilik fitnesini yayanlar bu çerçevede yıllarda husumet aşısı yapanlar bozgunculardır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.