Erdoğan Ankara'ya neden geldi?

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için İstanbul'da oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 15.15'te acil bir kararla Ankara'ya geldi.

Erdoğan Ankara'ya neden geldi?
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenboğa Havaalanın'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçti. Ani kararla Ankara'ya geçen Erdoğan, seçim sonuçlarını İstanbul'dan takip edeceğini ifade etmişti.

"Türk Demokrasisi İçin Sabah İtibarıyla Takipteyim"

Oyunu İstanbul'da kullanan Erdoğan, yaptığı konuşmada seçim güvenliği hakkında konuştu. Erdoğan'ın seçim güvenliği hakkında açıklamaları şu şekilde:

“Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli şey Türk demokrasisi için inşallah bugün sabah itibarıyla takipteyim. İçişleri Bakanımdan aldığım bilgilere göre olaysız, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan şu ana kadar süreç devam etti, devam ediyor.

''En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız büyük bir şevkle, aşkla oylarını kullanıyorlar. Oralarda da şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok.''

''Temennim odur ki, akşam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği Rabbimden niyaz ediyoruz. Ve bütün seçmenlerimizin şöyle hiç endişeye kapılmadan akşam saat 17.00'ye kadar oylarını kullanmaları, Türk demokrasisinin gücünü göstermesi bakımından çok çok önemli.''

''Bütün sandıklardaki sandık kurul üyelerine, başkanından hepsine başarılar diliyorum. Kendilerini de tebrik ediyorum.''

Barış Pehlivan Erdoğan'ın Ankara'ya gelmesi hakkında bomba iddia ortaya attı. İşte açıklamaları:

''Ankara'dan çok önemli bir haber aldım'' diyen Barış Pehlivan, ''Erdoğan'ın, İstanbul'dan seçimleri takip edeceğim demesine rağmen, apar topar Ankara'ya gelmesi, en azından muhalefet cephesinde, '1. turda Erdoğan kendi lehine bitmeyeceğini düşünüyor.' diye yorumlanıyor'' dedi. Geçmiş seçimlerde böyle olmadığını belirten Pehlivan, bu durumun önemli bir ayrıntı olduğunu belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.