Bekanın kazananı MHP

31 Mart Yerel Seçimlerine AK Parti ile ittifak yaparak giren Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli “Devletin ve Milletin Bekası” söylemlerinin karşılığını sandıkta biri büyükşehir olmak üzere 11 belediye başkanlığı kazanarak aldı.

Bekanın kazananı MHP
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEVLET BAHÇELİ’NİN AKILLI SEÇİM STRATEJİSİ MHP’YE 11 BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANDIRDI

31 Mart Yerel Seçimlerine AK Parti ile ittifak yaparak giren Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli “Devletin ve Milletin Bekası” söylemlerinin karşılığını sandıkta biri büyükşehir olmak üzere 11 belediye başkanlığı kazanarak aldı.

CUMHUR İTTİFAKI MHP’YE YARADI

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, birçok yerde AK Parti ile ittifak yapan Milliyetçi Hareket Partisi izlediği akıllı seçim stratejisi ile biri büyükşehir olmak üzere toplam 11 belediye başkanlığı kazanarak 2014 seçimlerinde kazandığı 8 belediye başkanlığına 3 yeni ili daha eklemiş oldu. 24 Haziran 2018’genel seçimlerine Cumhur İttifakı olarak giren MHP ile AK Parti yüzde 53,5 oy alarak seçimden zaferle çıkarken, 31 Mart Yerel Seçimlerine yeniden ittifak yaparak giren bu iki parti bu kez oy oranında iki puanlık gibi bir düşüş yaşasa da yüzde 51,64 oy oranı ile bir kez daha seçimlerin galibi olmayı başardı.

MHP ANKARA’DA 3 İLÇE KAZANDI

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara’da 2014 seçimlerinde 2 belediye kazanırken 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde bu kez 3 belediye başkanlığı kazandı. AK Parti ile ittifak halinde girdiği Etimesgut,  Gölbaşı, ve Polatlı’da MHP adayları başkanlık yarışında ipi göğüsledi. Geçtiğimiz üç dönem Etimesgut’a yaptığı hizmetlerle halkın gönlünü kazanan Enver Demirel dördüncü kez girdiği başkanlık yarışında büyük çekişme yaşadığı CHP’li Celal Çelik’i geride bırakarak seçimden yeniden zaferle çıktı. Gölbaşı’nda Cumhur İttifakı olarak seçime giren Ramazan Şimşek yüzde 54 oyla İYİ Parti’li Mahmut Aksoy’un önünde zaferin galibi oldu. Gölbaşı’nda Cumhur İttifakıyla birlikte AK Parti tarafından yönetilen başkanlık MHP’ye geçti. Polatlı’da yarışa Cumhur İttifakı çatısı altında MHP’den giren Başkan Mürsel Yıldızkaya aldığı yüzde 56 oy ile ikinci kez üst üste başkanlık yarışını tamamladı.

11 İLDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YARIŞINI KAZANDI

2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 8 ilde kazandığı belediye başkanlığını Cumhur İttifakı ile 11’e yükseltmeyi başardı Milliyetçi Hareket Partisi 2014 yerel seçimlerinde Manisa, Isparta, Karabük, Bartın, Mersin, Adana, Osmaniye, Kars kazanırken, bu kez 2019 Yerel Seçimlerinde kazandığı il sayısını 11’e çıkardı. Pazar günü yapılan 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre MHP Manisa, Karabük, Bartın, Kütahya, Karaman, Çankırı, Osmaniye, Kastamonu, Amasya, Bayburt ve Erzincan’da belediye başkanlığı yarışını kazanırken, 2014 yerel seçimlerinde kazandığı Isparta’yı AK Parti’ye, Mersin ve Adana CHP’ye Kars’ı ise HDP’ye kaptırdı. MHP önceki seçimlerde AK Parti’de olan Çankırı, Karaman, Kütahya, Amasya, Erzincan, Bayburt'ta belediye başkanlığını bu seçimde kazanarak büyük sürprize imza attı.

BEKA SÖYLEMİ MHP'YE YARADI

Genel seçimlerde yüzde yaklaşık yüzde 11 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi bu yerel seçimlerde yüzde 6,8 oy almasına karşın belediye başkanlığı sayısını 1'i büyükşehir olmak üzere 8'den 11'e çıkardı. MHP'nin ittifak yapmadığı yerlerde AK Parti'den belediye başkanlığını kazanması, Cumhur İttifakının yerel seçimlerde vurgu yaptığı "beka söylemi"nin MHP'ye yaradığı şeklinde yorumlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birçok il ve ilçede yaptığı mitinglerde yaptığı etkileyici ve birleştirici konuşmalar MHP’ye hem itibar kazandırdı hem de AK Parti ile yapılan ittifakın partiye olumlu yansımasına neden oldu.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.