CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Zaman içinde taşlar yerine oturacak

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,CHP listelerinden aday gösterilen ve tepki çeken isimler hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Artık oyların heba olmaması , bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi"

CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu: Zaman içinde taşlar yerine oturacak
Yayınlanma:

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP listelerinden aday gösterilen ve tepki çeken isimler hakkında konuştu.

CHP’nin milletvekili listesine Deva Partisi'nin kontenjanı ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de olmasına gelen tepkilere ilk kez cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU'DAN SADULLAH ERGİN AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, bu konuya ilişkin şunları söyledi:

"Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Dolayısıyla birbirimizin alanına girip oraya yönelik üstü örtülü veya açık eleştiri yaparsak asla doğru olmaz. "

"ARTIK OYLARIN HEBA OLMAMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, "Artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi. Zaman içinde taşlar yerine oturacak" diye konuştu.

Çanakkale mitingi sonrası gazetecilerin soruların yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ilk kez birçok partinin bir parti logosu altında seçime girdiğine işaret etti.

"ESKİ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULUNAMAYAN BİR ATMOSFER VAR"

Kılıçdaroğlu, “Herkes sanki sadece CHP'liler giriyor ve CHP'li değil nasıl bizim listede yer alır diye bir şey söylüyor. Yani eski alışkanlıklardan kurtulunamayan bir atmosfer var. Zaman içerisinde olacak.“

Kürsüde CHP lideri Çanakkale mitinginde seçilmesi halinde kurmayları Ahmet Akın ve Muharrem Erkek’in yürütmede yer alacağını söylemişti. Gazetecilere yaptığı açıklamada ise karar için Millet İttifakı'ndaki diğer liderlere dikkati çekti.

Her partiye bir bakanlık verileceğini, daha sonra alınan oylara göre bakanlık dağılımı yapılacağı konusundan anlaşıldığını anımsattı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.