CHP Genel Başkanı Özgür Özel: SMA hastası, ana baba tek başınadır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de nadir görülen hastalıklar için bir "yetim ilaç politikası" olmadığını vurguladı. Özel, SMA hastalarının ve diğer nadir hastalıklara sahip bireylerin ilaç maliyetlerini tek başlarına karşılamak zorunda kaldıklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:  SMA hastası, ana baba tek başınadır
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: SMA hastası, ana baba tek başınadır

Konuşmasında, 14 Mayıs Eczacılar Günü'nü kutlayarak eczacılık mesleğinin zorluklarına dikkat çeken Özel, Soma'daki maden faciasının üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlattı. Soma'daki 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği facianın Türkiye'de büyük bir yankı uyandırdığını ve adalet taleplerinin devam ettiğini vurguladı.

Özel, işçi sınıfına çağrı yaparak, Türkiye'de iş kazalarının ve işçi ölümlerinin arttığına dikkat çekti. Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre Türkiye'nin işçi ölümlerinde dünya birincisi olduğunu belirten Özel, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

Partisinin hazırladığı bir taslakla işçi haklarını güvence altına almayı hedeflediklerini ifade eden Özel, mecliste bu konuda bir araştırma önergesi verdiklerini ancak önergenin reddedildiğini söyledi. Bu taslağı işçi sendikaları ve diğer siyasi partilerle paylaşacaklarını ve Meclis gündemine getireceklerini belirtti.

Özel, konuşmasında yerli ilaç sanayisinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak Türkiye'nin ilaç harcamalarına daha fazla kaynak ayırması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, nadir hastalıklar için Türkiye'nin bir yetim ilaç politikası olması gerektiğini savundu. Bu konuda ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.