CHP: Karar doğru ama yetersiz!

Aylardır Gazze’de binlerce insanı öldüren İsrail’e ihracat yasağını değerlendiren CHP Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Volkan Demir “Geç de olsa karar doğru ama yetersiz”dedi.

CHP: Karar doğru ama yetersiz!
Yayınlanma:

Parti olarak, İsrail'e yapılan ihracatın kısıtlanması kararını desteklediklerini açıklayan Prof. Dr. Demir “Ancak bu kararın, ülkemizin çıkarlarını ve bölgemizin barışını korumak için yetersiz kaldığını düşünüyoruz. İktidar halkımızın baskısı sonucu bu kararı almak zorunda kaldı. Hükümet Gazze'ye yönelik saldırıları kınarken, İsrail ile ticaretini sürdürmüş ve kısıtlama kararını 185 günlük gecikmeyle almıştır. Bu durum iktidarın halkımızın taleplerine ve uyarılarına ne kadar duyarsız olduğunun göstergesidir” değerlendirmesi yaptı.

İsrail'e yapılan ihracat kısıtlaması kararının, halkın vicdanının sesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Volkan Demir bu kararın, ticareti tümüyle durduracak şekilde genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Demir “İktidarı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını destekleyen, haksızlığa ve zulme göz yuman bir ülkeyle ticaret yapmayı derhal durdurmaya davet ediyoruz. Ülkemizin çıkarlarına zarar veren ve masum insanların yaşamlarını görmezden gelenher türlü ticarete karşıyız. Ayrıca, iktidarı İsrail ile olan ticaret hacmini detaylı ve şeffaf olarak kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.