CHP Kars Milletvekili İnan Akgül Alp'ten 'mülakat' tepkisi: "Sizi Kars'ta çoban dahi yapmazlar"

CHP'li Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM'de Karslı işsiz gençler için konuşma yaparak dikkat çekti. Alp, çoban mülakatı adı altında sorulan sorulara tepki gösterdi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgül Alp'ten 'mülakat' tepkisi: "Sizi Kars'ta çoban dahi yapmazlar"
Yayınlanma:

Alp, Kars'ta işsizlikle mücadele eden gençlerin durumunu gündeme getirdi ve AK Parti sıralarına hitaben Kars'ta çobanlıkla ilgili yapılan mülakatlara atıfta bulundu.

Alp, Karsta çobanlık yapmak isteyen kişilere mülakat düzenlendiğini ve bu mülakatta sorulan soruların zorluğuna değinerek tepki gösterdi. Alp, kendisine tepki gösteren AK Partili milletvekillerine dönerek bu sorulardan ikisini sordu. Alp, Kars’ın ilk Belediye Başkanı kimdir ve yazıyı hangi uygarlık bulmuştur sorularını aktardı.

Vekillerden doğru yanıt alamadığını belirten Alp, "Bunları Kars'ta çoban yapmazlar" şeklinde bir ifade kullandı. Bu sözlerin ardından, Kars'ın işsiz gençleri ve ülkenin genel işsizlik sorununa dair daha kapsamlı mücadele stratejilerinin ele alınmadığına vurgu yaptı.

Alp, Veteriner Fakültesi'nin çiftlikte çalıştırılmak üzere İşkur aracılığıyla 4 çoban alımı için ilan verildiğini daha sonra Noter kurası sonucu belirlenen adayların, mülakata davet edilerek bu sorulara maruz kaldığını açıkladı.

HEPİNİZİ ÇOBAN YAPARLAR DÜZELTMESİ!

Parayı kim buldu, rüşveti kim buldu, mülakatı kim buldu soruları sorulsa hepiniz bilirsiniz diyerek AK Parti’ye tepki gösteren Alp, daha sonra sözlerinin maksadını aştığını söyledi ve “Hepinizi Kars’ta çoban yaparlar” dedi.

Vekil Alp, sosyal medya hesabından da konuşmasını paylaştı ve tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.