CHP'de büyük sarsıntı: Dikili'den art arda istifa haberleri geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ü yeniden aday göstermesi, ilçeden ardı ardına istifa haberlerinin gelmesine neden oldu.

CHP'de büyük sarsıntı: Dikili'den art arda istifa haberleri geldi!
Yayınlanma:

29 Ocak'ta İzmir özel gündemiyle toplanan CHP Parti Meclisi, merakla beklenen ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Mevcut CHP'li 20 belediye başkanı genel merkez tarafından yeniden aday gösterilmedi.

ART ARDA İSTİFALAR GELDİ

Ancak, Karaburun, Çiğli, Karşıyaka, Güzelbahçe ve Çeşme'de gösterilen adaylar, ilçe teşkilatlarında büyük tepki aldı. Bu tepkilerin sonucunda, ilçelerden ardı ardına protesto haberleri gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta toplanan Parti Meclisi, Çiğli adayını değiştirirken, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, başka bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı. Dikili de bu protesto haberlerine eklenerek, mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün yeniden aday gösterilmesiyle birlikte ilçe örgütünde istifa haberleri de gelmeye başladı.

İSTİFA ETME KARARI ALDILAR

Dikili'de, eski İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. Şener, uzun süredir devam eden mücadelesini parti içinde sürdürdüğünü ancak artık istifa ettiğini belirtti. Ayrıca, Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven'in oğlu Evren Özgüven ve tanınmış partili Çağlar Çağlayan da CHP'den istifa etti. Özgüven ve Çağlayan da partiye uzun süre hizmet ettiklerini ancak artık istifa etme kararı aldıklarını dile getirdi. Bu istifaların önümüzdeki günlerde devam edeceği söylentiler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.