CHP'de 'DEM Parti' ihracı

CHP'nin Saray ilçesindeki belediye başkanlığı seçimlerinde DEM Parti Adayı Davut Acar'ın kazanmasıyla ilgili olarak CHP İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan'ın mazbatanın iptal edilmesi için başvuruda bulunması ve sonrasında partisinden ihraç edilmesi gündeme geldi.

CHP'de 'DEM Parti' ihracı
Yayınlanma:

Yasin Arslan, 2 Nisan tarihinde Saray İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurarak, DEM Parti adayı Davut Acar'ın terörle ilişkilendirilen davalarda yargılanıp yargılanmadığının araştırılmasını talep etti. Ancak Seçim Kurulu, Acar hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet bulunmadığı gerekçesiyle bu talebi reddetti.

Bu gelişmeler üzerine CHP İl Başkanlığı, Yasin Arslan'ı partiden ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk etti. İl Disiplin Kurulu ise bugün yaptığı toplantıda Arslan'ın parti üyeliğinden ihraç edilmesine oy birliğiyle karar verdi.

DEM Parti Adayı Davut Acar, seçimlerde yüzde 51,16 oy oranıyla birinci gelerek belediye başkanı seçilirken, CHP'nin Adayı Kemalettin Araci ise yüzde 28,29 oy oranıyla ikinci sırada yer almıştı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde yüzde 55'den fazla oy alan Abdullah Zeydan'ın mazbatasının AK Parti Adayına verilme kararı sonrası CHP dahil birçok partiden sert tepki gelmişti. Daha sonra YSK, mazbatanın Zeydan'a verilmesini kararlaştırmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.