CHP'de karar günü: MYK ve PM toplanıyor! Çankaya düğümü çözülecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi bugün bir kez daha aday belirleme gündemiyle toplanıyor. Toplantıda Ankara'nın Çankaya adayı başta olmak üzere günlerdir tartışılan Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın durumu da görüşülecek.

CHP'de karar günü: MYK ve PM toplanıyor! Çankaya düğümü çözülecek mi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine 50 günden az bir süre kala gözler CHP MYK ve PM toplantılarına çevrildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanacak olan MYK ve PM'de belediye başkan adayları görüşülecek. Günlerdir merakla beklenen Ankara'nın Çankaya Belediye Başkan Adayının kim olacağı bugün netlik kazanacak mı? Öte taraftan geçtiğimiz günlerde protestoların hedefi olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın adaylığının çekilip çekilmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

Adaylık sürecinin yeniden değerlendirilmesi için CHP Parti Meclisi, bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanacak. Lütfü Savaş için gelen tepkiler ve yapılan son anketlerin değerlendirilmesinin yanı sıra, Ankara'nın Çankaya ilçesi başta olma üzere İstanbul’un kalan ilçeleri de ele alınacak.

ÖNCE MYK, SONRA PM

Özgür Özel başkanlığındaki CHP MYK toplantısı bugün saat 14.00'da, PM toplantısı ise saat 18.00’da yapılacak. Toplantıda önseçimleri biten il ve ilçelerin adaylarının belli olması beklenirken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş için ise yapılan son anketler değerlendirilecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Deniz Baykal'ın ölüm yıl dönümü töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayarak "Anket sonuçlarını değerlendiriyoruz." açıklaması yapmıştı.

ÇANKAYA İÇİN GENÇ ADAY FORMÜLÜ

CHP'de adayı en çok merak edilen ilçelerden biri de Çankaya olarak öne çıkıyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in yeniden göreve talip olmasına rağmen, tekrar aday gösterilmeyeceği sıkça konuşuluyor.

Parti kulislerinde Çankaya adaylığı için aynı zamanda parti meclisi üyesi olan Hüseyin Can Güner’in adı konuşuluyor. Öte taraftan Çankaya için kadın aday seçeneği de masada zayıf ihtimal olarak duruyor. Akyurt için ise Filiz Geygel ismi ilk sırada yer alıyor.

CHP'DE İKİNCİ BİLDİRİ

CHP'de Çankaya için aday adaylık başvurusu yapan isimler ikinci kez bildiri yayınladı. Genel Merkez'den yapılan atamalara karşı çıkan CHP'li 19 aday adayı, PM öncesi CHP Genel Merkezi'ne muhtıra niteliğinde bir bildiri yayınladı. Ortak bildiride, "Parti tüzüğümüz ve söz konusu genelge, adaylık başvurusu yapmayanların aday olarak atanmalarına engeldir." ifadelerine yer verildi.

Dünkü bildiriye imza atan isimler şöyle: Necati Yılmaz, Orhan Sarıaltun, Haydar Yılmaz, Emre Çalar, Devrim Bora Özüdoğru, Ahmet Yeşil, Mehmet Ali Demir, Ekrem Kerem Oktay, Hikmet Tepe, Şükrü Yalnız Tüteloğlu, Kiraz Gülsün Bor Güner, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Mustafa Selçuk Dereli, Ali Haydar Hakverdi, Emel Uslu Atik, Erdoğan Kılıç, İlke Çakar, Ercan Çuhadar, Melike Bilgin Bulut.

CHP, Ankara'da eski İYİ Partili isimleri aday göstermişti. Buna göre, Keçiören'de Mesut Özarslan, Altındağ'da Ramazan Değerli, Çamlıdere'de ise Mehmet Cengiz aday olarak ilan edildi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.