CHP'li Hakverdi: “Okul Arazisi Var; Ama Okul Yok”

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Mamak Şahintepe Mahallesindeki okul sorununun peşini bırakmıyor.

CHP'li Hakverdi: “Okul Arazisi Var; Ama Okul Yok”
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Mamak Şahintepe Mahallesindeki okul sorununun peşini bırakmıyor.

CHP’li Hakverdi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “Millî Eğitim Bakanlığı’na 7 km uzaklıkta bulunan, 670 bin nüfuslu Mamak İlçesi’nin, 30 bin nüfusa sahip en kalabalık mahallesi Şahintepe’de, 2 okul arazisi bulunmasına rağmen; bölgeye yapılmış bir okul bulunmamaktadır. Aynı ilçede nüfusu bin kişiyi bile bulmayan 5 farklı mahallede, en az 1 tane okul var iken; en fazla nüfusa sahip olan Şahintepe Mahallesi’nde okul bulunmaması büyük bir eksikliktir. Şahintepe Mahallesi’ndeki öğrenciler, çevre mahallelerde bulunan okullara gitmek mecburiyetinde kalmaktadırlar. Mahallenin nüfusu baz alındığında, bu problemin bir an önce çözüme kavuşturularak sağlıklı eğitim koşullarının oluşturulması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Çocuklarımız Sınıflarına, Öğretmenlerimiz Öğrencilerine Kavuşmak İstiyor!

Hakverdi, “Ülkemizin aydınlık yarınlar ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin ilk adımı eğitimden geçmektedir. Bu yüzden eğitim adına yapılacak yatırımlar ve aktarılacak kaynaklar doğru ve etkin bir şekilde kullanılmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada çoğu köyümüzde okul bulunmamakla beraber, buralarda yaşayan evlatlarımız eğitim hayatlarını zorlu doğa koşulları altında, taşımalı eğitim ile gerçekleştirmektedirler. 2020 yılı Sayıştay raporuna göre; 138 bin öğretmen açığı olduğu belirtilmiştir. Yüz binlerce atama bekleyen öğretmen adayının da olduğu göz önüne alındığında, hükümetin harekete geçerek, öğretmen açığının biran evvel kapatılması ve okulsuz hiçbir köyümüzün, mahallemizin kalmaması gerekmektedir.” dedi.

Şahintepe Mahallesi’ne Önümüzdeki Süreçte Okul Yapılıp Yapılmayacağını Sordu

Hakverdi soru önergesinde şu sorulara yer verdi;

Şahintepe Mahallesi’ndeki mevcut okul eksikliğin giderilmesi adına, bir yatırım planınız var mıdır?

Eğer konuya ilişkin bölgede bir çalışmanız var ise, bu okulun kapasitesi ve niteliği ne olacaktır? (İlk okul, Orta okul, Lise) Projenin başlama ve bitirme tarihleri nedir?

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.