CHP'li Yeşil: "Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir"

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil pandemi süreciyle birlikte İşsizlik Sigorta Fonu kapsamında kullanılan kaynakların mevcut durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP'li Yeşil: "Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Pandemi süreciyle birlikte İşsizlik Sigorta Fonu kapsamında kullanılan kaynakların mevcut durumu ve son bir ayda fonda biriken paranın 6 Milyar Lira azalması ile işçi ve işverenlerden kesilerek İşsizlik Sigorta Fonu'na aktarılan prim miktarlarında artış yapılacağı haberinin ardından, Kıdem Tazminatı konusunda da yasal çerçevenin değiştirileceği konusunun gündeme getirilmesi üzerine CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil açıklamalarda bulundu.

EMEKÇİNİN HAKKI KİMSENİN ARPALIĞI DEĞİLDİR

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, İşsizlik Fonu'ndaki gelirlerin son bir ay içerisinde azalması ile ilgili olarak, bakanlık verilerine göre Nisan ayında 3 Milyon 243 Bin kişi ve Mayıs ayında da 3 Milyon 91 Bin kişiye olmak üzere kısa çalışma ve nakit ücret desteği adı altında altında iki ay için toplam 11.9 Milyar Lira destek verildiğini belirterek: "Fonda biriken para birilerinin arpalığı değildir. O teşvik adı altındaki ödemeler de işçi ve emekçiye kimsenin lütfu değildir. Emekçi o parayı maaşından yapılan alınteriyle biriktirmiştir" Dedi. Fonda biriken paranın emekçilere aktarılması dışında siyasi iradenin fonun kuruluş amacı dışındaki işlevine de dikkat çeken Yeşil: "Son bir aydaki 6 Milyar Lira'lık azalmanın maliyeti emekçiye yüklenemez. Fona aktarılan primlerin geçici olarak iki katına çıkartmayı düşünüyorlar. Siyasi iktidarların geçici adı altında çıkartıp da kaldırmayı unutarak yurttaşa fatura ettikleri çok düzenleme biliyoruz." yorumunda bulundu.

BU İKTİDARA AYRILAN SÜRENİN SONUNA GELDİK!

Son dönemde yeniden alevlendirilen kıdem tazminatına yönelik yasal düzenleme konusuna değinen Yeşil: "Sorunu diğer paydaşlara dağıtmak yerine birileri daha da zenginleşsin diye gittikçe yoksullaştırılan emekçinin kazanılmış hakkına el uzatmayı akıllarından bile geçirmesinler. On milyonlarca emekçinin kazanılmış hakkını tırpanlayıp iktidarlarına kaynak yaratma derdine düşecek  kadar ileri gidiyorlarsa, demek ki bu iktidara ayrılan sürenin sonuna geldik demektir. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir, bu konuda kesinlikle taviz vermeye gerek kalmadan kendileri geri adım atmak durumunda kalacaktır." Dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum