CHP’li Yıldırım Kaya: Neden susuyorsun

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, üniversitelerin açılması için YÖK Başkanına çağrıda bulundu…

CHP’li Yıldırım Kaya: Neden susuyorsun
Yayınlanma:

ANADOLUGAZETE.COM.TR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’a üniversitelerin yüz yüze eğitim öğretime açılması için bir kez daha çağrı yaptı.
Kaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“YÖK Başkanı Erol Özvar, sana son bir çağrı yapıyorum. Üniversitelerin kapalı olması YÖK Başkanlığı’nın da artık iflas ettiğinin bir göstergesidir. Üniversiteler kapalıysa, öğrenciler eğitim öğretim görmüyorsa, hocalar ders veremiyorsa YÖK’e ve sana ne ihtiyaç var. Eğitimi içinden çıkılmaz hale getirdin. Şimdi zaman geçirmeden yüz yüze eğitim ve öğretimin başlaması gerekiyor. Üniversiteye giden çocuklarımız feryâd ediyor. Pandemi sürecinde 1.5 yılımız kayboldu. Şimdi 1 yılımız daha kayboluyor ve biz hiçbir şey öğrenmeden üniversite diploması alacağız. Belki de siz diyeceksiniz ki üniversite diplomanıza gerek yok cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz ama biz bu çocuklarımızın bu ülkenin gelceği olduğunu biliyoruz. Zaman geçirilmeden eğitim öğretime başlanmalıdır. Eğer eğitim öğretim yapılamayacak olsaydı; ilkokulda, ortaokulda, liselerde de yapılamazdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın senin kadar aklı yok mu? Neden o deprem bölgesinde çadırlarda kademeli olarak eğitime geçiliyor da sen hala susuyorsun. Bunun nedenini biz biliyoruz. Siyasal iktidarı korumak için öğrencilerin yan yana gelmesine engel olmak için eğitim dünyasından koptun ve uzaklaştın. Son çağrım da üniversitelerdeki hocalara, rektörlere ve dekanlaradır. Susmayın, sustukça sıranın size gelceğini hiç unutmayın.”

BUGÜN DAYANIŞMA GÜNÜ

CHP’li Yıldırım Kaya ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de bir mesaj yayımladı.
Kaya, mesajında şöyle dedi:

“Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… Kadınlar bedenlerini ölüme yatırdılar, bir mücadelenin sonucu biz her yıl 8 Mart’ı bir direnişin sembolü olarak kutluyoruz ve anıyoruz. Ama bu yıl çok farklı. Deprem bölgesinde yaşanan acıların en büyüğünü kadınlar yaşadı. Onlar çocuklarını korumak için kendi canlarını feda ettiler. DİSK Genel İş’in çalışma hayatına yapmış olduğu bir çalışmada deprem bölgesinde iki kadından biri işsizlik sigortasından yararlanamıyor. Her koşulda kadın eziliyor. Sokakta, evde, depremde kadın eziliyor. Gelin deprem bölgesindeki kadınlarla da dayanışalım. Gün dayanışma ve mücadele günü… Bugünü mücadele dönüştüren kadınlara selam olsun…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.