Cumhurbaşkanı adaylarının hedefi 100 bin imza

Türkiye bir yandan deprem yaralarını sarıyor bir yandan da 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne hazırlanıyor… Gözler Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu dışında 100 bin imza toplaması gereken adaylarda…

Cumhurbaşkanı adaylarının hedefi 100 bin imza
Yayınlanma:

ORHAN KEMAL ERKILIÇ

14 Mayıs’ta seçilecek yeni cumhurbaşkanı, Türkiye’nin ikinci yüzyılına girerken ilk cumhurbaşkanı olma unvanını da taşıyacak. Bu tarihi seçim için her gün yeni gelişmeler yaşanırken; TBMM’de grubu bulunan Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı olarak belirlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında da 100 bin imza toplaması gereken adaylar açıklamaları ile dikkat çekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) adaylık başvurusu yapan diğer isimler şöyle:
Bağımsız aday Kırşehirli iş insanı ve Türkal Şirketler Grubu Başkanı Yakup Türkal, diğer bağımsız aday Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal ve Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun.

Adaylık başvurusunu sağlayan ve kabul edilen adaylar, YSK tarafından ilan edildikten sonra seçmenler tarafından bağlı oldukları ilçe seçim kurullarında 22-27 Mart tarihleri arasında 100 bin imza toplamaya çalışacak.

Adaylar arasında özellikle medya haberleriyle öne çıkan isimlerden olan Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal, gazeteci Cüneyt Özdemir ile katıldığı pek çok canlı yayında özellikle ekonomi ve eğitim alanındaki projeleriyle dikkat çekiyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.