Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de Valilik Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de Valilik Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ülkemize 1,5 milyar avroluk katma değer kazandıran bu projenin ilk hareket testine biraz sonra canlı bağlantıyla şahitlik edeceğiz. Bu projeyle ülkemize yeni bir değeri daha kazandıran Eskişehir Devlet Demiryollarımızı, TÜBiTAK'ı ve özel şirketlerimizi tebrik ediyorum. Eskişehir lokomotif üretimi, akülü manevra aracı imalatı, döner köprü imalatı, araç taşıma vagonu geliştirilmesi gibi birçok yeniliğe bizim dönemimizde imza attı. Tüm bu yatırımlarla Eskişehir'e değer kattık. Yeni yatırımlarla yeni değerler kazandırmayı sürdürüyoruz. Bu çerçevede TÜRASAŞ ve Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) yatırımlarıyla Eskişehir'i raylı sistemler teknolojilerinin de merkezi haline getiriyoruz."

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Devamında Erdoğan, "Eskişehir türküsü ne diyor; 'Ağacın çürüğü özünden olur, yiğidin iyisi sözünden olur.' Biz de bugüne kadar size ne söz verdiysek hepsini de yerine getirdik. Son 20 yılda Eskişehir'e bugünün rakamlarıyla toplam 67,2 milyar liralık kamu yatırım yaptık, küsuratı koy 67 milyar." dedi.

Sağlıkta 1081 yataklı şehir hastanesi ve 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de aralarında olduğu 26 sağlık tesisinin inşa edildiğini söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bay bay Kemal bir zamanlar SSK'nın başında değil miydi, başındaydı. Unutmayın Kanuni ne diyor, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Bay bay Kemal, sen SSK'nın başındayken hastanelerimizde maalesef rehin alınanlar vardı. Bunların hesabını sen bu millete, Rabbimize nasıl vereceksin? 14 Mayıs, bunların hesabını sorma zamanıdır, ihmal etmeyin."

4-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 bin 580 konutun sosyal donatı alanlarıyla birlikte inşasına devam ediyoruz. İlk Evim kampanyamız çerçevesinde ilimize toplam 2 bin 599 konut daha yapacağız." diye konuştu.

Eskişehir'de dört millet bahçesi projesinden birinin tamamlandığını, diğerleriyle ilgili de çalışmaların sürdüğünü dile getiren Erdoğan, ulaştırmada, 90 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu, 227 kilometre ilaveyle, 317 kilometreye çıkardıklarını, Seyitgazi-Kırka yolunun ihalesini de yakında tamamlayarak inşaatına başlayacaklarını, Alpu bağlantı yolunun da seneye tamamlanacağını kaydetti.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-2.jpg

Erdoğan, Eskişehir'in önce Ankara, ardından Konya, İstanbul, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli'ne yüksek hızlı trenle bağlandığını anımsatarak, "Tarım ve ormanda Eskişehir'e 11 baraj, 34 sulama tesisi, 13 arazi toplulaştırma projesi, 11 gölet, 33 taşkın koruma tesisi, 2 yeraltı depolama tesisi, 2 hidroelektrik santral kazandırdık. Son 20 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleriyle Eskişehir'de 151 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Eskişehirli çiftçilerimize toplam 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'e 2 teknokent, 20 araştırma geliştirme merkezi, 4 tasarım merkezi kurulduğunu, iş yeri sahiplerine 4 milyar lira tutarında prim desteği sağlandığını, il nüfusunun yüzde 90'ının doğal gaz imkanından faydalandığını vurguladı.

20230418-30889788-30889775-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Gördüğünüz gibi saatlerce anlatsak bitmeyecek eserlerimiz ve hizmetlerimiz var. Sizlerden sandığa giderken tüm bu eser ve hizmetleri gözünüzün önüne getirerek karar vermenizi özellikle istiyorum. Ben Eskişehir'in en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Biz 20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık şimdi de Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla bu eser ve hizmet siyasetini taçlandırmak istiyoruz. Biz dersimizi iyi çalıştık, bununla geliyoruz.

Ülkemizin yeni bir seçim arifesinde olduğu şu günlerde bizden, Cumhur İttifakı'ndan başka milletimizin önüne bir vizyonla çıkan kimse var mı? Sadece vizyonla da kalmadık, Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar olarak isimlendirdiğimiz seçim beyannamemizde, önümüzdeki 5 yılda atacağımız somut adımları da ilan ettik."

İş başına gelirken "eğitim, sağlık, adalet, emniyet" diyerek yürüdüklerini, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler nedeniyle de yeni dönemde önceliklerinin başına afetlere dirençli Türkiye'nin inşasını yerleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, yerli ve milli otomobil Togg'un yapıldığını, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'nun hizmete girdiğini anımsattı.

7-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Erdoğan, son olarak şöyle konuştu:

"CHP demek susuzluk demektir. Çöptür, çukurdur, çamurdur. Onun için 14 Mayıs çok önemli. Diğerleri de zaten pek bu işlerden anlamaz. Ama bizim ömrümüz milletimize hizmetle geçti. Biz, bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.