Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ve Mesrur Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakanı Mesrur Barzani ile birlikte Erbil'de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ve Mesrur Barzani ile görüştü
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında bölgesel ve uluslararası konular ile terörle mücadele stratejileri ele alındı.

Erdoğan, görüşme sırasında, Irak'ın şiddetten arındırılma sürecinde ilerleme kaydetmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, PKK terörünün artık gündemden çıkarılması gerektiğini ve Türkiye'nin terörle mücadelede iş birliğine büyük önem verdiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin bu iş birliğini daha da güçlendirme kararlılığını dile getirdi.

Erdoğan, Irak ile imzalanan kapsamlı anlaşmaların, IKBY bölgesini de kapsadığını ve bu iş birliği perspektifinin tüm Irak'ın refah ve huzuruna hizmet edeceğini belirtti. Bağdat ve Erbil yönetimlerinin üçüncü tarafların müdahalesine fırsat vermeden sağlıklı bir diyalog ve işbirliği ilişkisi kurması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin IKBY ile ticaret ilişkilerini geliştirme isteğini de dile getiren Erdoğan, Ovaköy-Fişhabur Hudut Kapısı'nın en kısa sürede açılması ve Derecik-Zeti Hudut Kapısı'ndan araç geçişinin başlatılmasının önemini vurguladı.

Ayrıca, bölgedeki Türkmenlerin siyasi temsilinin sağlanması ve haklarının korunması gerektiğine inandığını belirten Erdoğan, bu konuda gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.