Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi Mabeyn Salonunda NTV ve Star TV ortak yayınına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak yayında 24 Haziran seçimleriyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Havalimanının ismine ilişkin “Atatürk Havalimanı olarak görüyorsunuz zaten, Atatürk Havalimanı İstanbul’da var. Birçok yerde de var. Olmayanı buraya vermek çok daha isabetli olur. Yeni yeni bazı isimlerle temayüze etmekte fayda var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi Mabeyn Salonunda NTV ve Star TV ortak yayınına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak yayında 24 Haziran seçimleriyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

“BEN DİYARBAKIR’DAKİ 53 VATANDAŞIMIN ÖLÜMÜ OLAYINI HAZMEDEMİYORUM”

Ortak yayında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Oradan hiçbir endişem, hiçbir sıkıntım yok. Ben Kürt kardeşlerimiz Türk temsilcisi olduğum kadar Kürt kardeşlerimin de temsilcisiyim. Ben onların haklarını HDP’nin savunmadığı kadar savundum. HDP bölgeye ve Kürt vatandaşlara verdiği bir şey var mı? Bütün bunları asimilasyonu ortandan kaldıran kim biz yaptık. Biz bunlara meydan okuduk. Onlar bunları savunur durumdaydılar. İnkar ret politikalarına meydan okuduk. Şimdi yeni adım atıyoruz. Fiziki noktada geldiği durumu benim Kürt kardeşlerim görüyor. Oraları bunları yakıp yıkmadı mı, çukurları onlar yapmadı mı? İçerideki hangi yüzle aday oluyorsun. CHP adayı onu ziyaret ediyor. Bunların ülkeye vereceği bir şey yok. Kimi ziyarete gidiyorsunuz. Diyarbakır’da benim kardeşlerimin ölümüne sebep olan kişiyi mi ziyarete gidiyorsun. Böyle bir anlayış olur mu? Cumhurbaşkanı adaylarının hepsinin söylediği tek şey cezaevinde çıkıp faaliyet sürdürmesini istiyor. Demokrasi, siyaset bu değil. Ülkeyi yakıp yıkacak faaliyetini istediğin gibi sürdür diyeceksin. Böyle bir şey olamaz. Adaletin bunlara gereken dersi vereceğine inanıyorum. Bu kadar bu iş kolay değil. Ben şahsen Diyarbakır’daki 53 vatandaşımın ölümü olayını hazmedemiyorum. Benim Kürt kardeşlerimin hazmedemediğine inanıyorum. Yollar burada ciddi manada ayrılıyor. Bu seçimlerde oyunu adil, demokratik bir şekilde bunlara HDP gereken dersi verecektir” dedi.

“2020 GİBİ İNSANSIZ AKINCI TAARRUZ HAVA ARACI BUNU BİZ YAPIYORUZ”

Savunma sanayisinde iyi bir noktaya gelindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzde 20’den yüzde 65’e çıktı. Bizim hedefimiz burada savunma sanayinde ihtiyacımız olan her silah ve mühimmatı üretir aşamasına gelmek. İnsansız savaş jeti yılsonu veya önümüzdeki yılbaşı gibi 2020 gibi akıncı taarruz insansız hava aracı bunu biz yapıyoruz. Silahlı insansız hava aracı dünyada ilk 6 ülkeden biriyiz, burada da iyi gidiyoruz. Milli akıllı bombalar üretir hale geldik. Stratejik ortaklarımız hikaye, hep bizi oyaladılar, hep aldattılar, vermediler.” diye konuştu.

“YPG 5 bin tır silah gönderdiler. Ben bunu Trump’a söyledim. Beni bir sağır odaya götürdü, generallerini çağırdı.” ifadesini kullanan Erdoğan, süreç hakkında şunları söyledi: “Generallerine biz bunların hepsinin seri numaralarını alıyoruz. Savaş bittikten sonra toplayacağız. Irak harekatında aynı şeyi bana Bush söyledi, ne yazık ki ABD silahları Kuzey Irak’ta kaldı. Hatta bunların bir kısmını biz PKK’nın elinden aldık.”

“EĞER BİZ STRATEJİK ORTAKSAK AMERİKA BİZE HUKUKİ BİR YANLIŞ YAPMAMALI”

F-35’lerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “F-35’ler konusunda paramızı ödüyoruz, testler yapılıyor. Pilotlarımız orada, biz sözleşmeye sadığız. Uluslararası hukukun gereği neyse bizde o hukuk mekanizmasını çalıştırırız. ABD vermedi diye biz daha farklı yerde elde ederiz. Dünya değişti alternatifler çok var. Hangi ülkede ne olur bunları konuşmaya gerek yok. Ama rahatız biz, stratejik ortağımız olarak bize başka bir kapıyı çal dememesi lazım. Senato şöyle demiş, böyle demiş. Bizi senato ilgilendirmiyor. Ben ABD başkanı ile bunu görüştüm mü, heyetler arası toplantısında bunu yaptım mı yaptım. Eğer stratejik ortaksak, bu noktada Amerika bize herhangi bir hukuki bir yanlış yapmamalı” diye konuştu.

“RUSYA BİZE HİÇBİR ÜLKENİN YAPMADIĞI KOLAYLIĞI SAĞLADI”

Rusya ilişkilerinin önemli ölçüde olumlu ilerleyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trump içerisinde umutluydum, hala umudumu koruyorum. Putin’le olan süreçte FETÖ’cüler bize uçak krizi yaşattılar biz çabuk toparladık. Stratejik birbirimize bağımlılığımız var. Rusya’dan petrol ve doğalgaz alıyoruz. S-400 adımı çok önemli adım. Bir kredi, bize hemen hemen hiçbir ülkenin yapmadığı kolaylığı sağladı. Teslimatında bir farklılık ortaya koydular. Ortak üretime geçebiliriz dediler. Bizim yaklaşımımızda olumlu istikamette olacaktır. Bizde şu anda istenilen anda istenildiği şeklinde görüşüyoruz. Bu görüşmeleri özel temsilcilerle yapıyoruz. 24 Haziran’dan sonra bölgede Rusya Türkiye ilişkileri çok daha olumlu istikamette gelişecektir” ifadesini kullandı.

“FETÖ BİTTİ Mİ DERSENİZ, HAYIR, TEHLİKE HALA DEVAM EDİYOR”

FETÖ’cülerin daha bitmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’un hedefleri arasında bu var. MİT müsteşarı ile ilgili attıkları adımın arkasında olay buydu. MİT müsteşarımızı alsalardı arkasından beni alacaklardı. Bunları hep gördük. Şu anda içerde olan bazıları bunları açık ettiler. 17-25 Aralık süreci bunun en önemli adımı. FETÖ’cüler kaçak, yakalananlar toparlanıp geliyor. Ciddi oranda bir temizlik oldu. Bitti mi derseniz hayır. Tehlike hala devam ediyor. Bizde bunun üzerine gidiyoruz. Şu ilde şu kadar imam, şu ilde şu kadar bilmem ne alındı diye operasyonlar devam ediyor. Her yere sızmışlar. İçeriye girenlerin itirafları var. Bazılarının kendi akrabaları içerisinde, kardeşleri içerisinde bu tür şeyler çıkıyor” açıklamasında bulundu.

“ATATÜRK HAVALİMANI VAR, OLMAYANI VERMEK ÇOK DAHA İSABETLİ OLUR”

3. Havalimanının ismiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesafe alalım, teklifler geliyor. Atatürk Havalimanı olarak görüyorsunuz zaten, Atatürk Havalimanı İstanbul’da var. Birçok yerde de var. Olmayanı buraya vermek çok daha isabetli olur. Yeni yeni bazı isimlerle temayüze etmekte fayda var. Bu noktada sabırlı olmakta fayda var diye düşünüyorum. Çünkü biz her işimizi istişare ile yaparız. Millete danışılabilir. Üstü düzey bir kurul oluşur orada konuşuruz. Her şeyde millete gitmek doğru olmaya bilir. Bu parti rastgele bir parti değil. Kurullar var burada olgunlaştırılıp adımlar atılabilir” vurgusu yaptı.

“İSTANBUL KANALI 10 MİLYON AVROLUK BİR YATIRIM GEREKTİRECEK”

Kamu özel ortaklığıyla yaptığımız yatırımlarda Türkiye örnektir. Bunlar bunu bilmiyor. İkide bir konuştukları şey, bütçede para yok diyor neyle yapacak diyor. Hastaneleri milli bütçeden mi yaptık. Biz bunları milli bütçeden yapmıyoruz. Biz bunları kaynakları çeşitlendirerek yaptık. Bu Kanal İstanbul’u istesen de istemesen de yapacağız. Bu Kanal İstanbul ile biz yaklaşık 45 km uzunluğunu da bu kanalda her iki tarafında da iki şehir kuracağız. Bu aynı zamanda İstanbul’un yoğunluğunu buralara çekme olayıdır. Köprüler her iki tarafta geçişler, bambaşka bir kanal oluyor. Dünyada mevcut Süveyş, Panama onları geçecek. 10 milyon avronun üzerinde bir yatırım gerektirecek. Bu bizden çıkmayacak. İhaleyi alan belirli bir süre işletecek. 10 sene 15 sene işletecek oradan elde ettiği gelirle Kanal İstanbul kendini finanse etmiş olacak” diye konuştu.

“29 EKİM’DEN ÖNCE 3. HAVALİMANINA İNECEĞİM”

29 Ekim’den önce ilk olarak 3. Havalimanına ineceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet bahçelerine başlıyoruz. İstanbul millet bahçesi 29 Ekim’de yeni havalimanımızı açıyoruz. 29 Ekim’den önce oraya ineceğim. Orada bir televizyon programı yapacağım. Atatürk Havalimanını 13 bin dönüm. Dünyanın bir numarası orası. Bu Central Park’ın 3.5 katı olacak. Bu henüz ham, bu daha da gelişecek. 29 Ekim biz öbür tarafı açıyoruz. Yılda 90 milyon yolcunun geleceği bir havalimanı oluyor. 2023’te ise 150 milyona çıkıyor. Buna karşıyız. Sabiha Gökçen’i diyor. Orayı ben yapmadım, bizden öncekiler yaptı. Biz aldık onlar işletemediler, biz işlettik. Orası yetmedi biz yeni terminal binaları yaptık, pist yaptık yapmaya devam ediyoruz. Sabiha Gökçen Anadolu yakasında 3. Havalimanımızla beraber biz dünyaya mesaj vereceğiz. Millet bahçeleriyle İstanbul’a bu işi yapmayacağız. Biz İstanbul’dan Atatürk Havalimanı, Maslak, Başakşehir, Bakırköy, Eskişehir stadının olduğu yere millet bahçesine, Bursa’da, Trabzon’da Avni Aker’i millet bahçelerine dönüştürüyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ AVRUPA BİRLİĞİ’Nİ İYİ NİYETLE GÖTÜRMEK ÜZERE ADIMLAR ATACAĞIZ”

Avrupa Birliği ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Avrupa Birliği’ne karşı üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Avrupa Birliği kendine düşen görevleri yerine getirmiyor. Bunlar sadece aç ama kapa yok. Bizim bunlar nereye kadar sürer bilemem. Biz iyi niyetle götüreceğiz. İyi niyetle götürmek suretiyle adımlar atacağız. Başbakanlık döneminde, Almanya, Fransa liderler zirvesine davet ederlerdi. Merkel ve Sarkozy bizleri davet etmez oldular. Bunlar tıkanıklığın ilk adımlarıydı. Sarkozy diye birisi kaldı mı? Merkel’in bu noktada Macron’la bu işi toparlaması lazım. Türkiye’ye karşı iyi niyet varsa bunu çözmeleri lazım. Biz çözüm noktası arayacağız. Bu çözüm illa ab de değil. Biz ne dediysek yaptık. Avrupa birçok ülkesiyle oralarda seçim kampanyası sürecinde PKK müsaade ediyorlar HDP müsaade ediyorlar. Ama AK Parti’ye bakanlara oralarda faaliyet gösterme müsaadesi göstermiyorlar. Yine aynı şeyi yapıyorlar. Nasıl bir demokrasidir bu. Türkiye’den kaçmış olan teröristlere müsaade ediyorsun, ama AK Parti’ye müsaade etmiyorsun kusura bakma” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.