Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'teki kapalı grup toplantısına katıldı. Erdoğan, burada gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müjde
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'teki kapalı grup toplantısına katıldı. Erdoğan, burada gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Bilindiği gibi salgın sebebiyle ara verdiğimiz il kongrelerimize yeniden başladık. Kongrelerimizde görev üstlenen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kongrelerimize verdiğiniz destek için sizlere de teşekkür ediyorum.

AK Parti'nin girdiği 15 genel seçimin, mahalli seçimin, cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamında birinci çıkmasının sırrı, milletimizle tesis ettiği güçlü gönül bağıdır. Biz de milletimize vefa borcumuzu hizmet ederek, eser ortaya koyarak, ülkemizi ileriye taşıyarak ödemeye çalışıyoruz.

Türkiye'nin son 18 yılda nereden nereye geldiğini herkes görüyor. Eski Türkiye'de yaşamamış, o sıkıntıları yaşamamış, o baskılara maruz kalmamış gençlere bunları anlatmakta zorlanıyoruz. Dün Elazığ'da daha öncekilerle birlikte sayısı 8 bini bulan deprem konutlarının anahtar teslim törenine katıldık. 1 yılın ardından vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutarak konutların önemli bölümünü sahiplerine teslim ettik. Yaz aylarına kadar Elazığ'da 20 bin, Malatya'da da 6 bin konutu vermiş olacağız.

Cuma günü Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu başkanı ve üyeleriyle bir araya gelerek kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Hükümetimize, ekonomimize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Daha önce de 15 Ocak'ta DEİK yönetimiyle buluşmuş ihracat ve ekonomimizdeki gelişmeleri ele almıştık. Geçtiğimiz yılı program dönemi hedefi üzerine de çıkararak iş dünyamıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2019-2020 ödüllerini sahiplerine takdim ettim. RDGD'nin verdiği Medya Oscarlarına layık görülen gazeteciler, radyocular ve sanatçılarla bir araya geldik. AB üyesi büyükelçilerle buluşarak ilişkilerimizi dayanışma ve işbirliği yönünde geliştirme düşüncelerimizi paylaştık.

Kabinemizi 11 Ocak'ta toplayarak sağlıktan güvenliğe pek çok istişarelerde bulunduk. Deve Geçidi Köprüsü ve bağlantı yolları açılışını gerçekleştirdik. Uzaya gönderilen 5A Uydumuzun yolculuğa çıkışının mutluluğunu paylaştık. Uydumu uzaydaki yolculuğuna devam ediyor. Fırat üzerine inşa ettiğimiz Kömürhan Köprüsü ve yolunu yılın ikinci günü hizmete açtık. 30 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı 2020 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni takdim ettik.

Kabinemiz geçen yıl son toplantısını 28 Aralık'ta yaptı. Aynı gün resim ve heykel müzesi açılışını da gerçekleştirdik. 26 Aralık'ta Ankara'da Gölbaşı şehir geçişinin açılışını yaptık. Pek çok devlet ve hükümet yöneticisiyle görüşmeler yaptık. Yaptığımız kabuller ve telefon görüşmeleri günlük mesaimizin mutat parçasıdır.

REFORM PAKETLERİ

Her günümüzü ülkemiz ve milletimiz için dolu dolu geçirdik. Ülkemize ve milletimize karşı sorumluluk hisseden herkese üzerine düşen görevleri hakkıyla ifa etmesidir. Partimizde görev üstlenen tüm kardeşlerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Bu şekilde görevlerimizi hakkıyla yerine getirdiğimizde ne ülkemizin ne Cumhur İttifakı'nın ne AK Parti'nin önünde durabilecek güç tanımıyoruz. Milletimiz her birimizi teker teker takip ediyor. Seçim günü bu karne oy oranı olarak önümüze konulacaktır. Biz çok çalışırsak Meclis de çok üretir. Türkiye'nin önünde hepimiz için yapılacak çok iş var. Yürütmede bizim yapmamız gerekenler, yasamada sizlerin yapması gerekenler, yargının üstüne düşen görevler var.

Yeni reform paketlerini Meclisimize sunmaya başlayacağız. Bu tekliflerin ülkemizi 2023'e ve daha sonrasına taşıyacak önemli düzenlemeler içerdiği görülecektir. Bu reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız. Bizden başka da gelecek vizyonu tasarlayan da yok.

CHP'YE: TEK ADAMCAĞIZ ROLÜ

Tek hedefi Tayyip Erdoğan'ı indirmek olan muhalefete bu millet iktidarı vermez. Küresel siyasi ve ekonomi değişiklik sürecinde Türkiye'yi nereye getireceğini söyleyemeyen, projesi olmayan, kadroları kifayetsiz hiçbir yapı milletimizden iktidar vizesi alamaz. Hamd olsun, bizler tüm şeffaflığımızla milletimizin huzurundayız. 2023 seçimlerinde bir kez daha sandıktan zaferle çıkarak büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa süresinde yeni bir safhaya geçeceğiz.

Aradan geçen 1 ayda yaşanan her gelişme, CHP testisi içindeki cürufun nasıl olduğunu bizlere göstermiştir. Taciz, tecavüz, hırsızlık skandallarının üzerini örtmek için hem bize hem milletimize hakaretlerin dozunu artırmaya başladı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali, özür dileyecek yerde işi pişkinliğe vuruyor. Yalan olduğu defalarca ortaya konmuş konuları utanmadan, arlanmadan tekrarlayanlara pişkin denmez de ne denir?

Cumhuriyetin ilk partisini, bölücü örgütün payandalığını üstlenen yüksek siyaset oyunlarını millet başlarına geçirecektir. Kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle seyrediyoruz. Bir de halkçılık diyerek, kendilerini halkın içinde bizi de sarayda sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı orası artık... Biz bugün de milletimizle birlikteyiz.

"Z KUŞAĞI BİLMEZ"

SSK'nın başında bu adam bulunmadı mı? SSK'nın başında bulunduğu zaman hastalarımızın ne hale düştüğünü şimdi Z kuşağı bilmiyor. Hastanelerde rehin alınan ölülerimiz vardı. Kimin dönemi Bay Kemal'in dönemi. Z kuşağı bunları bilmiyor... Bunları hatırlatmamız lazım. Bunları gençlere hatırlatmamız gerekiyor. SSK gibi önemli bir kurumun başındaki dönemde ölülerimiz bile rehin alınıyordu. Şu anda Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Hastanesi, o zamanlar Okmeydanı SSK Hastanesi'ydi. Çok yakınlarımızın çok ciddi maceraları oldu. Ölülerini alamıyorlardı. Bay Kemal o zaman SSK'nın başındaydı. Şimdi bizler Prof. Cemil Taşçıoğlu hastanesiyle bunlara ders veriyoruz ama bunlarda ders alacak kabiliyet yok. Karşımızdaki bu zat sanayi, teknoloji, tarım, ticaret, ihracat, finans bilmez. Bunların işi bilgiyle değil, ellerine tutuşturulan kağıtlar ve kulaklarına üflenen suflelerdir.

MİLİTAN TARTIŞMASI

Bir militan lafı tutturdular. Cumhurbaşkanı, bakanlar, Cumhur İttifakı ve milletvekilleri, valiler, askerler, diplomatlar, polisler ve öğretmenler, memurlar, işçiler, işadamları militanın önde gideni. Bunlara göre, milletin kendilerine oy vermeyen yüzde 75 tamamen militan. Bunlara göre, CHP'ye oy vermeyen onur, şerefe sahip değildir. Kendileri ne? Terör örgütü mensubuna 'arkadaşlar' demek bunların meşrebinde kibarlık. Belediyelerine ortak etmek işbirliği. Dışarıdan düşmanlık edenlere yardım nezaket. Ahlaksızlıkları örtmek haysiyet göstergesi. Bu iş laf ebeliği ile olsaydı, bunu yapan çok daha iyi yapan aktörler gelip geçti, onlardan bir iz kalırdı.

Ama Gazi Mustafa Kemal'i, Menderes'i, Özal'ı, Erbakan Hocamız ve rahmetli Türkeş gibi birkaç ismi hatırlıyoruz. Gerisi tarihin tozlu raflarında. Her gün kameraların karşısına geçip bize ve milletimize ağızlarına geleni söyleyenlerin gidecekleri yer de orasıdır. Bizim üzüntümüz milletimizin bu hezeyanlara mahkum kalmasıdır.

Biz sabırla kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Bunlar erken seçim diyorlar ya, size buradan ekmek yok. Sabrın varsa Haziran 2023'e kadar kapıda bekleyeceksin. Sadece ve sadece milletimize olan saygımız gereği, aldığımız terbiye sınırları dışına çıkmadan sınırlı cvevaplarla yetiniyoruz. Diğer yandan bu devletin hiçbir memuru, evladı CHP'nin hastalıklı zihniyetinin şamaroğlanı değildir. Bizler kendi platformlarımızda yargı kendi alanında, medya kendi zemininde bu çukur zihniyetin azgınlığını dizginleyecektir. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu ülkenin yargısı var, kendilerine militan diye hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir. Herkes davasını açmalı.

KORONAVİRÜS AŞISI

Sağlık Bakanlığımızın belirlediği prgrama göre aşı dağıtımı ve tedariikini sürdürüoyruz. 10 milyon doz aşıyı ülkemize getirdik. Dünyanın geliştiğini söyleyen ülkeler aşı bulamıyor. Biz yaptığımız anlaşma ile 50 milyon dozun 10 milyonunu tedarik etmiş durumdadyız. Aşı uygulamaısunın kapsamı genişleyerek hedef kitlenin tamamına ulaşacaktır.

ESNAF İÇİN YENİ PAKET

Esnaflarımızı yalnız bırakmadık. Bu konuyla ilgili, bizi izleyen kardeşlerime sesleniyorum; yalnız bırakmayacağız. 3 ay süreyle aylık bin lira, kira desteği yapmaya devam ediyoruz. Vergileri geçtiğimzi günlerde tekrar erteledik. Halk Bank taraıfndan kulalndırılan faiz destekli kredilerin bu yılın ilk 6 aylık taksitlerini ötenlendiğini açıkladık.

Yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum; lokanta, restoran, kafe gibi sektörlerde faaliyetleri kısıtlanan kısıtlanan 3 milyon lira cirosu altında olan esnafa destek ödemesi yapacağız. Cirosu yüzde 50 ve daha fazla azana işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere cironun yüzde 3'ü kadar destek ödemesi yapacağız.

Değişimin ve gelişimin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz hukuki ve ekonomik reformlarımız büyük ölçüde şekillendi. Dün MYK'da bu konuyu tartışmaya açtık. Kısa zamanda bunu kamuoyunun bilgisi ve tkadirine sunacağız. Yatırımları yakından takip ediyoruz. Önceliği bitme aşamasına ve bitme aşamasına gelenlere vererek kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanma gayretindeyiz.

Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi hem 2023'e ulaştıracak hem de 2051 vizyonu için gece gündüz çalışacağız. Bu mücadeleye devam edeceğiz."

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.